Haberler

Tartışmalı Sınav Yarın

Güncelleme:

ÖSYM Tarafından İptal Edilen 2010 KPSS Lisans -Eğitim Bilimleri Sınavı Yarın Yapılacak.

Temmuz 2010'da yapılan ve KPSS'de kopya iddiaları nedeniyle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından iptal edilen 2010 KPSS Lisans-Eğitim Bilimleri Sınavı yarın yapılacak. Sınava 294 bin 909 aday katılacak.

2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yarın Türkiye'de 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılacak. Toplam 931 binadaki 12 647 salonda yapılacak olan sınava, 294 909 aday katılacaktır. Sınavda 40 800 personel görev yapacak. Saat 09.30'da başlayacak olan sınavda adaylara, 120 soru sorulacak ve sınav süresi 150 dakika olacak.

-ALINACAK ÖNLEMLER-

ÖSYM'nin, 5 Ekim 2010 tarihinde internet sitesinde kamuoyuna duyurduğu sınav güvenliğini artırıcı tedbirler bu sınavda da uygulanacak. İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 100 ve üstünde doğru yanıt vererek yüksek puan alan adayların sınava girecekleri yerler il bazında değiştirildi. Bu adaylar, kendileri için belirlenen yeni yerlerde sınava alınacak.

Alınacak güvenlik tedbirleri çerçevesinde adaylar, sınav binalarına alınırken üstleri elle ve detektörle aranacak. Adaylar sınava sadece kendilerine ÖSYM tarafından gönderilmiş olan sınav giriş ve kimlik belgesinin aslı, özel kimlik belgesi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile girebilecekler. Özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilecek. Bu belgelerini yanlarında bulundurmayan adaylar sınav binalarına kesinlikle alınmayacaklar.

Adayların sınava girerken üzerlerinde cep telefonu, kol ya da cep saati, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, yüzük, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bulunmayacak. Sınav öncesinde, sınav esnasında ya da sınav sonrasında bina içerisinde cep telefonu veya her türlü elektronik cihaz taşıdığı tespit edilen adayın sınavı iptal edilecek.

Ayrıca ÖSYM, sınava girecek adaylardan hiçbir emanet kabul edilemeyeceğinden çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemelerini ve adayların sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmelerini istedi.

Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak. Her ne sebeple olursa olsun sınav salonundan dışarıya çıkan aday sınav salonuna kesinlikle geri alınmayacak.

-ŞEKERLEME, SU, KALEM ÖSYM'DEN -

Sınava girecek adaylar yanlarında kalem, silgi, kalemtıraş, saat ve yiyecek-içecek de getirmeyecek. ÖSYM, sınavın yapılacağı gün adayların kullanması için sıraların üstünde kalem, silgi, kalemtıraş ile su ve şekerlemeyi paketlerin içinde hazır bulunduracak. Ayrıca, sınav salonlarına bir duvar saati de konulacak.

- ADAYLARA UYARI-

Alınacak güvenlik tedbirleri dolayısıyla adayların sınav salonlarına zamanında alınması ve sınavın zamanında başlaması için en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde hazır bulunmaları gerekiyor.

Adaylar sadece, kendilerine sınav giriş ve kimlik belgesinde bildirilen binalarda sınava alınacaklarından sınava gelmeden önce sınav yerlerini görmeleri isteniyor.

Yaz saati uygulaması, yarın 04.00'te saatlerin 1 saat geri alınmasıyla sona erecek. Her sene ekim ayının son pazar günü zamanın bir saat geriye alınması, bu yıl KPSS ile aynı güne denk geliyor. ÖSYM Ankara İl Sınav Merkezi Yönetici Yardımcısı Ahmet Ali Öcal, ANKA'ya yaptığı açıklama ile yaz saati uygulamasının sona ermesinin öğrencileri sıkıntıya sokmayacağını kaydetti. Öcal, "Medya KPSS hakkında tüm duyuruları yapıyor. Saatler geriye alındığında adaylar sınava 1 saat önce gelebilir. Bu da sınava geç gelinmesiyle ortaya çıkabilecek bir sıkın

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title