Haberler

Tarsus'ta "Eshab-ı Kehf'de Hıdrellez Şenliği"

Şenlik kapsamında "En iyi humus, cezerye, baklava ve şalgam yarışması" yapıldı.

Tarsus Belediyesi tarafından bu haftasonu 20'ncisi düzenlenecek olan "Eshab-ı Kehf'de Hıdrellez Şenliği" kapsamında "En iyi humus, cezerye, baklava ve şalgam yarışması" yapıldı.

Bir restoranda düzenlenen yarışmada baklava dalında Park Florya Pastanesi'nin birinci, Develiler Baklava'nın ikinci, Özaslan Baklava'nın ise üçüncü oldu.

En iyi şalgam yarışmasında ise Mısra Şalgamları birinci, Alifakı Şalgam ikinci, Pamir Şalgam üçüncü olurken, en iyi humus yarışmasında Can Humus birinci, Kervan Humus ikinci, Akın Humus üçüncü seçildi. En iyi cezerye yarışmasında ise Şekeroğlu birinci, Görallar ikinci ve Kelebek-Turan üçüncü oldu.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bağrık, yaptığı konuşmada, yarışmaya katılanlara teşekkür ederek, dereceye girenlere plaketlerinin pazar günü Eshab-ı Kehf'de yapılacak olan etkinlikte verileceğini söyledi.

Şenlik kapsamında kente özgü baklava, cezerye, humus ve şalgam yarışması düzenlediklerini ifade eden Bağrık, "Amacımız şehrimize özgü ürünleri tanıtarak, esnafın aynı ortamda yarışmalarını sağlamak" diye konuştu.

Öte yandan yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçenlere ve jüri üyelerine teşekkür belgesi verildi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Hıdrellez Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title