Haberler

Tarsus'da Köy Şenliği

Tarsus Belediyesince düzenlenen "Bereket Diyarı Tarsus Köy Şenlikleri" çeşitli etkinliklerle başladı.

Tarsus Belediyesince düzenlenen "Bereket Diyarı Tarsus Köy Şenlikleri" çeşitli etkinliklerle başladı.

İlçenin Çiçekli Mahallesi'nde düzenlenen şenlikte ilk olarak ziyaretçilere kıl çadırda yapılan köy sıkması ikram edildi.

Çocuklara yönelik eğlenceli gösteriler ve oyunların yapıldığı şenlikte, sanatçı Abdil Çemer de konser verdi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, konuşmasında, bu tür köy şenliklerinin birlik ve beraberliğe katkı yapacağını belirterek, "Köy şenliklerimizde bir araya geleceğiz ve kaynaşacağız. Kültürümüzü yaşatacağız, birlikteliğimizi hep sıcak tutacağız." dedi.

İlçe genelinde yürütülen çalışmalara da değinen Can, şöyle konuştu:

"Belediye ekiplerimiz köylerimize parke taşı çalışmasında hızla ilerliyorlar. Karaçerçili ve Simithacılı'da çalışmalar bitti, şu anda da Çiçekli Mahallesi'nde devam ediyor. Karaçerçili Mahallesi'nde ise yapacağımız bir park yeri olmadığı için mevcut kahvehanenin yanındaki bulunan meydanı ve okulu satın aldık. İnşallah yaza doğru bu mahallemizde okulun olduğu yeri, çok amaçlı sosyal tesis olarak inşa edip, anahtarını da muhtara teslim etmeyi düşünüyoruz. Şu anda Tarsus Belediyesi, parke çalışmasının birini Eminlik Mahallesi'nde devam ettiriyor, diğer hattımız Boztepe'de çalışmaya devam ediyor, öbür hattımız da şu anda Beylice Mahallesi'nde çalışıyor. Bu köyümüzde, parke çalışmaları bitmeden önce gençlerimizin kullanabileceği spor aletleri, oyuncak grubu ve pazar yerine parke döşeme yaptıracağız."

Can, şenlikte bir çiftin de nişan yüzüklerini taktı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şevket Can Çiçekli Tarsus Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title