Haberler

Tarsus'a Bilim ve Sanat Merkezi Açılıyor

Yapımı iki yıl önce tamamlanan Tarsus Hediye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi, 2015-2016 eğitim öğretim yılında açılıyor.

Yapımı iki yıl önce tamamlanan Tarsus Hediye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi, 2015-2016 eğitim öğretim yılında açılıyor.

Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, 120 öğrenci kapasiteli bilim merkezinin, bu yıl 21 öğrenciyle eğitime başlanılacağını söyledi.

Üstün yetenekli çocukların başarılı oldukları branşlarda en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamak istediklerini ifade eden Demir, bu amaçla Mersin İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla 3 bin 160 metrekarelik bir alana bilim merkezi oluşturduklarını belirtti.

Merkezde, müzik, resim ve zihinsel yetenekli toplam 21 öğrenciyle eğitime başlayacaklarını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Bodrum katta revir, kütüphane, oyun ve gösteri salonunun yanı sıra sığınak ile spor alanı bulunuyor. Zemin katta laboratuvarlar, resim odası ve birinci katında ise optik matematik ile bilgisayar laboratuvarları yer alıyor. Merkezin son katı olan ikinci katında elektrik-elektronik, masa üstü yayıncılık, rehberlik ve danışmanlık, bilim, sanat çalışma odaları, bireysel müzik aletleri odaları bulunuyor. Merkezin bahçe kısmında da otopark ve çok amaçlı tören alanı yer alıyor."

Bilim ve sanat merkezinin 2 kattan oluştuğunu ifade eden Demir, Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin oluşturduğu bir komisyon tarafından sınavla belirlenen üstün yetenekli öğrencilerin sahip oldukları yeteneklere göre merkeze yönlendirildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Sefa Demir Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title