Haberler

Tarlabaşı Projesi'nin İlk Bölümü 2 Sene Sonra Bitecek

Uluslararası gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmalarını katıldığı “Emlak Zirvesi 2016”ya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

Uluslararası gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmalarını katıldığı "Emlak Zirvesi 2016"ya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı. Tarlabaşı projesi ile ilgili konuşan Demircan, "İlk adamızı birkaç ay içinde bitirsek, 2 sene sonra projenin ilk bölümünü bitirmiş oluruz" dedi.

Emlak Zirvesi 2016, CNR Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılışı gerçekleştirildi. Programa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Demircan konuşmasında, restorasyon, dönüşüm ve akıllı şehir ekonomisi konu başlıklarını değerlendirdi. Ardından, zirveye gelen yabancı konuklara Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ve sonrasında olan bitenleri detaylı olarak anlattı ve Türkiye'ye yatırım yapabileceklerinin altını çizdi. Tarlabaşı kentsel dönüşüm projesini anlatan Demircan, Levantenlerin getirdiği, Beyoğlu'nda bulunan eski yapıların inşaatında kullanılan, Marsilya tuğlasını örnek olarak gösterdi.

"Gelişme trendimizi hiç kimse durduramayacak"

Yabancılara Türkiye'de olup bitenlerin doğru anlatılması gerektiğini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Ülkemizi ve gelişme trendimizi hiç kimse durduramayacak. Yabancı konuklarımızda soruyorlardır, 'ne oluyor?' diye. Türkiye çok büyüyor ve ekonomisini çok büyütüyor dolayısıyla bu rahatsızlık oluşturuyor. Çünkü rekabet ettiğimiz ülkeler kendileri üretip bize satmaya ve ham maddelerimizi ucuza almaya alışıklardı.  Şimdi kendi kendimize marka üreten ve inovasyon yapan bir ülke olma durumundayız. Bu durumda bizim coğrafyamız açısından rekabet edilecek yeni bir ülke anlamına geliyor. Bunları anlatmazsak 15 Temmuz'dan itibaren olan bitenleri anlatmakta zorlanırız. Bu aynı zamanda, Türkiye çok büyüyor, parası olan buraya yatırıma gelebilir çünkü önü çok açık anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

"2 sene sonra projenin ilk bölümünü bitirmiş oluruz"

Tarlabaşı'nın Kentsel Dönüşümü projesinin bölgeye katma değer katacağını vurgulayan Demircan, "Şu anda ada olarak vatandaşlarımızla kat karşılığı anlaşma aşamasındayız. İlk adamızı birkaç ay içinde bitirsek, 2 sene sonra projenin ilk bölümünü bitirmiş oluruz. Biz ticaret tarafında olmadığımız için satmak değil, teslim etme taraftarıyız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Tarlabaşı Türkiye Beyoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title