Haberler

Tarımsal İşletmelerin Kayıt Altına Alınması

Mehmet Beykaya, "Tarımsal İşletme Kayıt Sistemi Projesiyle, Türkiye'deki Tüm Topraklar İlk Kez Bu Kadar Kapsamlı ve Ayrıntılı Olarak Kayıt Altına Alınmış Olacaktır" Dedi.

Sivas Tarım Müdürü Mehmet Beykaya, "Tarımsal İşletme Kayıt Sistemi projesiyle, (TİKAS) Türkiye'deki tüm topraklar ilk kez bu kadar kapsamlı ve ayrıntılı olarak kayıt altına alınmış olacaktır" dedi.

Beykaya, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında 13 Temmuz 2010'da imzalanan protokolle TİKAS projesinin hayata geçirildiğini belirtti.

Projeyle kadastro işlemleri tamamlanmış olan Sivas merkez ilçe ve Gürün ilçesinin sahip olduğu toplam 299 bin 19 parselin 72 bin 569'unun sisteme aktarıldığını ifade eden Beykaya, "İl Müdürlüğümüzün gayretli çalışmaları sonucunda kısa sürede sisteme aktarılan bu sayıyla ilimiz Türkiye genelinde 12. sırada yer almıştır. Aynı şekilde diğer ilçelerinde tapu kadastro işlemlerinin tamamlanmasından sonra sisteme veri girişlerinin yapılmasına başlanacaktır" dedi.

Beykaya, şunları kaydetti:

"TİKAS'ın, tarımsal işletmelerin kimlik, adres ve özel bilgilerinin depolanmasını, tarım istatistiklerine yönelik mevcut veri tabanları arasındaki entegrasyonu, Türkiye'de tarım sektörü konusunda yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmaların tek bir merkez üzerinden kontrol ve denetiminin yapılmasını sağlamak, tarım istatistikleri konusunda yapılacak olan tarımsal araştırmaların kalitesini ve geri dönüşümünü kontrol etmek amacıyla hayata geçirilmiş bir sistemdir. TİKAS ile tarımsal işletmelerin adres ve kimlik bilgileri, işletme büyüklükleri ve tipleri, ekilen ve yetiştirilen bitkisel veya hayvansal ürünler kayıt altına alınmaktadır. TİKAS projesiyle Türkiye'deki tüm topraklar ilk kez bu kadar kapsamlı ve ayrıntılı olarak kayıt altına alınmış olacaktır. Topraklarımızın kayıt altına alınması desteklemelerde meydana gelebilecek yanlışlıkların ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır."

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title