Haberler

Tarım İşçileri Bayramı Tarlada Karşıladı

Çalışmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Manisa'nın Saruhanlı ilçesine gelen tarım işçileri, Ramazan Bayramı'nı tarladaki çadırlarında karşıladı.

Çalışmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Manisa'nın Saruhanlı ilçesine gelen tarım işçileri, Ramazan Bayramı'nı tarladaki çadırlarında karşıladı.

Saruhanlı'ya sekiz yıldır Mardin'in Derik ilçesinden tarım işçisi olarak gelip çalıştığını belirten Mehmet Bininci (63), akrabaları ile bayramı çadırda karşıladıklarını belirtti.

Yaklaşık 60 dekar alanda jerekol cinsi biber ürettiklerini, biberin ekiminden hasadına kadar tüm işçiliğini yaptıklarını ifade eden Bininci, "Mayıs ayının başında ekimini yapıyoruz. Bizim biber üretim maratonumuz başlıyor. Sırasıyla çapalama, sulama otunu yolma, bakım onarım işleri bugünlere kadar geldi. Şimdi ise hasada başladık" dedi.

Sebze bahçelerinde çalıştıkları için buradan ayrılmalarının mümkün olmadığını anlatan Bininci, şunları söyledi:

"Şu an buradan ayrılmamız mümkün değil. Çünkü biberi tarladan ara vermeden toplamak gerekiyor. Bu bizim kaderimiz, biz de isteriz herkes gibi memleketinde akrabalarıyla birlikte bayram geçirmeyi ama mümkün değil. 8 yıldır Ramazan Bayramlarını Saruhanlı'da kurduğumuz bu çadırlarda geçiriyoruz. Bugün dinlenip yarın yine çalışmaya başlayacağız."

Akrabalardan uzakta buruk bir bayram yaşadıklarını belirten Hediye Bininci ise anne, babası ile akrabalarının yanlarında olmadığı için tam manasıyla bir bayram yaşayamadıklarını söyledi.

Bayramı tarlada çadırın içinde oturarak geçirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Vedat Bininci ise "Herkes akrabalarının yanında bayram yaparken maalesef bizler tarlada çadırda oturarak bekliyoruz. Bayramda gezebileceğimiz herhangi bir yer yok. Buradaki bayram diğer bayramlar gibi olmuyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ramazan Bayramı Saruhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title