Haberler

Tarihi Sultanhanı Bünyan Belediyesine Emanet

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan tarihi Sultanhanı'nın kullanım hakkının Bünyan Belediyesine devredildiği bildirildi.

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan tarihi Sultanhanı'nın kullanım hakkının Bünyan Belediyesine devredildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vakıflar Bölge Müdürlüğü binasında imzalanan protokol sonrası konuşan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Selçuklu döneminden miras kalan ve Türkiye'deki ender eserlerden biri olan Sultanhanı'nın kullanım hakkını 99 yıllığına belediyenin devraldığını söyledi.

Bu konuda kendilerine yardımcı olan Vakıflar Bölge Müdürü Hakkı Murat'a teşekkür ettiğini belirten Gülcüoğlu, "Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubat zamanında yaptırılan Sultanhanı, içinde bulunan köşk mescidi, taş işçiliği ve mimari özellikleriyle ülkemizdeki diğer kervansaraylardan ayrılmaktadır. Bu nedenle eşsiz güzelliği ile tarihe tanıklık etmiş olan Sultanhanı'nı herkesin görmesini arzu ediyoruz. Bünyan Belediyesi olarak bundan sonra başta Sultanhanı olmak üzere inşallah tarih ve kültür mirasımızı daha çok ön plana çıkaracak çalışmalara imza atacağız" diye konuştu.

Başkan Gülcüoğlu, tarihi kervansarayın Bünyan turizmine daha fazla katkı sağlayacak şekilde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bünyan Belediyesi Şinasi Gülcüoğlu Sultanhanı Selçuklu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title