Haberler

Akseki'de Tarihi Su Değirmeni Un Yerine Elektrik Üretiyor

Güncelleme:

Antalya'nın Akseki ilçesinde bulunan yaklaşık 800 yıllık tarihi su değirmeninde günümüzde un yerine elektrik üretiliyor.

Antalya'nın Akseki ilçesinde bulunan yaklaşık 800 yıllık tarihi su değirmeninde günümüzde un yerine elektrik üretiliyor.

Murtiçi mevkisinde bulunan 800 yıllık su değirmeninde 20 yıldan bu yana 200 volt elektrik üretiyor. Değirmenini kiralayıp restorana dönüştüren girişimci Mehmet Dönmez, kurduğu küçük santral ile elektrik üretmeye başladı. Dönmez, restoranın elektrik ihtiyacını bu değirmenden sağlıyor.

Yaklaşık 500 metre uzaktan kanal ile getirdiği sudan elektrik ürettiğini ve restoranının elektrik ihtiyacını karşıladığını anlatan Dönmez, "Eskiden Yörükler yaylaya giderken tahıllarını öğütüp, un yaptırıyorlardı. Şimdi ise restoran olarak işletiyorum. 200 volt elektrik üretiyorum. 20 lamba ve iki buzdolabını rahatlıkla çalıştırabiliyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Dönmez Antalya Akseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title