Haberler

Tarihçi Ahmet Şimşirgil Açıklaması

7. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

7. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 7. Kitap Fuarı'na katılan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, dizi ve filmlerde anlatılan Osmanlı tarihi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Osmanlı'yı doğru anlamanın bu nedenlerle artık imkansız hale geldiğini söyleyen Prof. Dr. Şimşirgil, "Böyle anlatılan bir devlet 600 değil, 6 yıl bile ayakta kalamazdı. Tarihimizi iyi öğrenerek, bize verilmeye çalışılan bu yanlış algıya izin vermemeliyiz" dedi.

Prof. Dr. Şimşirgil, Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Yahya Kaptan Konferans Salonu'nda Kocaelili okurlarıyla buluştu. Prof. Dr. Şimşirgil, ilgiyle izlenen söyleşine, Kocaeli Kitap Fuarı'na değinerek başladı. Kocaeli'nin yedi yıldır, son derece önemli bir kültür hareketine imza attığını söyleyen Prof. Dr. Şimşirgil, "Kocaeli, maşallah bu yıl da ağaçlara kitap açtırarak kitap fuarını başlattı. Bu önemli organizasyon için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Prof Dr. Şimşirgil, "Osmanlı'yı Anlamak" konulu söyleşisinde ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Osmanlı'yı doğru anlamak neredeyse imkansız hale geldi" diyen Prof. Dr. Şimşirgil, "Biz dünyanın en güçlü devletlerini kurmuş bir milletiz. Bu devletlerin en güçlüsü ise Osmanlı'ydı. Ama bir bakıyorsunuz Muhteşem Yüzyıl gibi bir dizinin ilk karesinde kiliseler yıkılıyor, oluk oluk kan akıyor, mabetlere Osmanlı zarar veriyor. Osmanlı böyle bir devlet değildi. Kimsenin dinine, mabedine karışılmadı" dedi.

Dizi ve filmlerde anlatılan Osmanlı konusundaki eleştirilerini genişleten Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fetih 1453 filmine dikkat çekti. "Ulubatlı Hasan yok, Fatih gemileri yürütmedi" şeklindeki yanlış yöneltmelerle karşı karşıya olduklarını kaydeden Prof. Dr. Şimşirgil, "Bakın Fetih 1453 filmine. Orada bir mühendis padişah var. Neden Fatih'in makine mühendisliğinden bahsetmiyorsunuz? Topların çizimine kadar kendisi yapan bir padişah var. Ama orada Fatih'in dehasını göstermek yerine Macar Urban ön plana çıkartılıyor" şeklide konuştu.

"Osmanlı herkesi sömürdü, yaktı yıktı" algısına tekrar vurgu yapan Prof Dr. Şimşirgil, "Filistin, Osmanlı oradan çıktığından bu yana kendine gelemedi. Dizi ve filmlerdeki algılar ise bize başka bir Osmanlı devleti sunuyor. Osmanlı'yı doğru anlamak bu nedenlerle artık imkansız hale geldi. Böyle anlatılan bir devlet 600 değil, 6 yıl bile ayakta kalamazdı. Tarihimizi iyi öğrenerek, bize verilmeye çalışılan bu yanlış algıya izin vermemeliyiz" dedi.

Tarihle ilgili bu yöndeki yönlendirmelere inanmamak gerektiğini tekrarlayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü söyledi. Prof. Dr. Şimşirgil, "Bu durumda çocuklarınızdan bir soru işareti koymasını isteyin. Soru soran eninde sonunda önüne konan iftirayı çözer" dedi. Prof. Dr. Şimşirgil, söyleşinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Şimşirgil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title