Haberler

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 168'inci Kuruluş Yıl Dönümü

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 168'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kızıltepe Tapu Müdürü Haluk Saruhan ve kurum çalışanları Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'i makamında ziyaret etti.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 168'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kızıltepe Tapu Müdürü Haluk Saruhan ve kurum çalışanları Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'i makamında ziyaret etti.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, vatandaşların gayrimenkullerinin ve bunlar üzerindeki haklarının devlet güvencesi altında tutulmasını sağlayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün önemine değindi.

Ermiş, "Tapu ve Kadastro ülkemizin en önemli kurumlarından birisidir. Tapu ve Kadastro kurumumuz son yıllarda çok ilerleme kaydederek kurumların başında yer alıyor. Halka hizmette çok daha iyi yerlere geldi. Ziyaretlerinden dolayı Tapu Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Saruhan da, tüm il ve ilçelerinde teşkilatlanmak suretiyle vatandaşa hizmet sunan yaygın ve köklü bir kurum olduğunu belirtti.

Saruhan, şöyle dedi:

"Türkiye'nin bütününde olduğu gibi Kızıltepe'de de vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Kurumumuzda artık E-Haciz sistemi devreye girecek. E-Haciz sistemi ile personel yükü azalacak. Vatandaşlarımız kendi işini artık çok rahat bir şekilde karşılayacak.168 yıllık geçmişe sahip olan kurumumuz ve yoğun, özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi gösteriyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Erdoğan Turan Kızıltepe Yerel Haberler

500

Yorumlar (2)

Ramazan Aktaş:

Sen neymişsın Abi tam da yaraya parmak basmişsın halkın yüzde yetmişi bu grupta bu derte keşke böyle bir şey olsada kurtulsak ve beldiyede kazançlı çıkar halk vergisini verir ilçemizin Değerli kaymakamı çok duyarşıdır inşallh bu öneri ve şikayetinizi dikkate alır Tapo müdürü ile paylaşırsa ve konu belediye göndemine taşırsa büyük bir sevap kazanmiş olursun Allah razi olsun selamlar menduh Başkan

0
0
yanıtYanıtla
Menduh Çakar Kızıltepe Çevre Gönüllüleri:

Değerli Müdürüm Tapu Kadastro genel müdürlüğünün 168 . kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Sayın Müdürüm İlçemizde yapılan konutlar ev bina apartmanlar yüzde kaçı ruhsatlıdır. Yüzde kaçı ruhsatsızdır. yüzde kaçı kaçaktır . Ruhsatı olanlar vergisini veriyor. Ruhsatı olmayan ev konut yapılmış Taposu var ama Belediyede arsa olarak görünüyor. ve bunlar vergisini de vermiyor Belediyede mağdur oluyor ev yapan kişide bunun bir an evvel belediye bir af bir yasa bir madde çıkarıp bu evlerin ruhsatını verse ve Belediyeye vergilerini versinler iyi olmaz mı Ben bunlardan biriyim 20 yıldır ev yapmişim evim müstakil taposu var Belediyede arsa gürünüyor. Ama Belediye kuş bakışı haritasında ev yapıldığı görünüyor ve buna rağmen yıllardır bu sorun çözülmüyor. Bu konuyu gündeme alıp Belediye ile değerlendırıp gereğini yapacaklarınıza inanıyorum saygılar sunuyorum Belediye Meclis Gündemine alsalar gereğini yaparlar hem halk hem belediye karlı çıkacaktır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title