Haberler

Tapdk'nın 'Yılbaşı Sepeti' Kararı Büfe Sahiplerine Yaradı

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) marketlerde satılacak yılbaşı sepetlerinde tütün mamulleri ve alkollü içeceklerin kaldırılması kararını Tekirdağlı vatandaşlar ve büfe işletmecileri olumlu buldu.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) marketlerde satılacak yılbaşı sepetlerinde tütün mamulleri ve alkollü içeceklerin kaldırılması kararını Tekirdağlı vatandaşlar ve büfe işletmecileri olumlu buldu. Karar ile yılbaşında daha fazla satış yapacağını düşünen büfe sahibi, "Biz de büfe tekel market işletimi yapıyoruz ama böyle olunca haksız rekabet oluyordu" dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) kararına göre, "Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 19 uncu ve 20'nci maddeleri çerçevesinde, Kurumumuzdan alınmış perakende tütün mamulü ve/veya alkollü içki satış belgesine haiz perakende satış yerlerinde satışa sunulan yılbaşı sepetlerinin içerisinde tütün mamullerinin ve alkollü içkilerin yer almaması" ifadelerini yer verildi. Karar, Tekirdağ'da hem vatandaşları hem de büfe işletmecilerini memnun etti.

Tekirdağ'da büfe işletmecisi İlker Okal, kararın alınmasıyla haksız rekabetin ortadan kalkacağını ifade ederek, "Biz de büfe tekel market işletimi yapıyoruz ama böyle olunca haksız rekabet oluyordu. Alkol satıcıları bizlere elde ettirmedikleri karı onlara elde ettiriyorlardı. Bu da bizim karımızı almak anlamına geliyordu. Gıda ile alkolün aynı pakette satmak gibi ticari bir kampanya yapılamaz. Bu durum ancak kişinin kendi isteği üzerine alkolü ve tüketeceği malzemeyi ayrı alarak tüketmesiyle olur. Alkol ve gıda mamullerinin aynı pakette satılmaması çok uygun" dedi.

"GEÇ KALINMIŞ UYGULAMA"

Kararın daha erken alınması gerektiğini belirten Mücahit Çalgın isimli vatandaş ise, "Aslında geç bile kalınmış bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Sadece yılbaşında değil tüm zamanlarda içki insana zarar verir. Sağlıksız ürünlerin satışına kısıtlama getirilmesi memnuniyet verici. Hükümetin böyle bir karar alması bizleri de memnun etmiştir" diye konuştu.

Berberlik yapan Özcan Kaykı ise, "Alkol olmaması daha iyi. Aslında paketin bile olmaması lazım çünkü bizim yılbaşı ile alakamız yok Müslümanlar olarak. Alkolün kaldırılması iyi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Alkolle gıda ürünlerinin aynı pakette satılmasının yanlış bir şey olduğunu söyleyen Lütfi Onaran isimli vatandaş, "Alkolle gıdanın aynı yerde olması iyi değil. Alkolün kaldırılması daha iyi olur. Sonuçta alkol alacak adam ayrı alsın. Evimize öyle bir paket alırken alkol olduğu için alamıyoruz. Alkolle tütün ürünlerinin kaldırılması iyi olur" dedi.

Gıda ve alkol ürünlerini ayrı satılmasının daha uygun olacağını belirten Hasan Bedel, "Benim için çok da fark etmiyor ama ayrı olması daha iyi olur diye düşünüyorum. Gıda ürünleri ile alkol ürünlerinin ayrı yerlerde satılması daha uygundur" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Yılbaşı Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Bakmadan Geçme

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title