Haberler

Tantanacılar Kamerada

Güncelleme:

"Tantanacılık" Yöntemiyle Vatandaşları Soyan Yankesiciler Kıskıvrak Yakalandı.

Fatih'te "Tantanacılık" yöntemiyle vatandaşları soyan yankesiciler son işlerinde kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerin bir gün önce Bağcılarda da aynı yöntemle vatandaşları soydukları ortaya çıktı.

"Tantanacılık" yöntemiyle yaptıkları hırsızlıklar çevredeki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre "Tantanacılık" yöntemini kullanan hırsızlar, Fatih Ordu Caddesi üzerinde gözlerine kestirdikleri bir kişinin çevresinde kavgaya tutuştu. Çevresinde birilerinin kavga etmesiyle şaşıran vatandaş ne olduğunu anlamadan soyuldu. El çabukluğuyla vatandaşın cebindeki paraları alan hırsızlar kaçmaya çalışırken, olayı fark eden bir vatandaş "Hırsız var yardım edin" diye bağırdı.

O sırada caddede bulunan güven timleri kaçan hırsızları kıskıvrak yakaladı. Umut Coşkun ve Erkan Alabaş Kumkapı polis merkezine götürüldü. Cengiz B. isimli hırsız ise yakalanamadı.

GÜVENLİK KAMERASI SANİYE SANİYE KAYDETTİ.

O sırada Tantanacılık yöntemiyle hırsızlık yapan şüphelileri büfenin güven kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde hırsızlardan birinin gözlerine kestirdikleri vatandaşından arkasından yaklaşarak elini cebine götürdüğü görülüyor. Bu sırada diğer iki kişinin ise kavga ederek ortalığı karıştırdığı görülüyor. Vatandaş ne olduğunu anlamayamazken, karışıklıktan yararlanan hırsız vatandaşın cebinden paralarını çalıyor. Parayı vatandaşın cebinden çekerek alan hırsız büfeden alış veriş yapar gibi davranırken diğeri de olay yerinden kaçıyor.

BAĞCILARDA DA İKİ KİŞİYİ AYNI YÖNTEMLE SOYDULAR

Bağcılarda da birer gün arayla ve aynı yöntemle hırsızlık olayları olması üzerine güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri şüphelilerin aynı kişiler olduğunu farketti. Bu görüntülerde ise hırsızların maaşını bankadan çeken yaşlı bir adamı gözlerine kestirdikleri ve bankadan çıktıktan sonra takip ettikleri görülüyor. Hırsızlardan biri vatandaşın arkasından yaklaşırken, bir diğeri karşısından gelerek kavgaya tutuşuyor. Oluşan kargaşa ortamından yararlanan hırsızlardan biri vatandaşın cebinden cüzdanını alarak kaçıyor. Diğer hırsız ise diğer yöne doğru kaçıyor. Bir diğer güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıyan görüntülerde aynı şekilde bir vatandaşı daha soydukları görülüyor. Hep aynı yöntemi kullanan hırsızlar kendilerini çeken güvenlik kameralarından habersiz. Polis merkezindeki ilk sorgularında hırsızlık yaptıklarını itiraf eden Umut Coşkun ve Erkan Alabaş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Polis kaçan Cengiz B.'yi arıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title