Haberler

"Talasemiyle Mücadelede Halka El Ele" Projesi

HATODER ekibi, proje kapsamındaki ilk ziyaretini Kırıkhan'a yaptı

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu "Talasemiyle Mücadelede Halka El Ele" projesinin ilk gezisini Kırıkhan ilçesine bağlı Gölbaşı İskan köyü ve köy okuluna yaptıklarını kaydetti.

Kerimoğlu yaptığı açıklamada, gezisi sırasında köy Muhtarı Abdo Bilgin, hasta ve hasta aileleriyle bir arayan geldiklerini belirtti.

Hastaların ve ailelerinin maddi ve manevi birçok zorlukları yaşamak zorunda kalmalarına gönüllerinin el vermediğini ifade eden Kerimoğlu, göreve geldikleri günden bu yana talasemili ve orak hücre anemili hastaların her türlü dertlerini kendilerine dert edindiklerini ve çözümü konusunda yetkili makamlarla sürekli iletişim kurduklarını kaydetti.

Muhtarı Bilgin de köylerinde bu hastaların fazla olduğunu, bu konuda halk eğitimlerinin köylerde ve mahallelerde daha sık yapılması gerektiğini ifade etti.

Köy ortaokulunu da ziyaret eden heyet  "Talasemiyle Mücadelede Halk El Ele" projesinin amaç ve hedeflerinden bahsedildiği, hastalık hakkında vatandaşlara bilgi verildiği belirtildi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title