Haberler

Talas'ta 2. Karakucak Güreş Heyecanı

Talas Belediyesi tarafından ata sporu güreşi canlandırmak için bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel Talas Karakucak Güreşleri nefes kesen mücadelelere sahne oldu.35'i baş, 30'u başaltı olmak üzere 565 pehlivanın yarıştığı güreşlerde tarihi...

Talas Belediyesi tarafından ata sporu güreşi canlandırmak için bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel Talas Karakucak Güreşleri nefes kesen mücadelelere sahne oldu. 35'i baş, 30'u başaltı olmak üzere 565 pehlivanın yarıştığı güreşlerde tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara birinci oldu.

Ali Dağı eteklerindeki Mehmet Şafak Yaşam Parkı'nda gerçekleştirilen 2. Talas Karakucak Güreşlerini izlemek için vatandaşlar akın etti. Sabah saatlerinde başlayan müsabakalarda sporcular minikler, yıldızlar, büyükler, başaltı ve başpehlivanlık dallarında ter döktü. Yarışma, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konseri ve ardından yapılan dualarda başladı.

Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, şehir dışından gelen misafirlere hoş geldiniz diyerek, "Bu turnuvayı düzenlediği için Talas Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ata sporumuz karakucak güreşleri, tabana yayılması açısından son derece önemli. Bunda Talas Belediyemiz öncülük yaparak bu müsabakaları şehrimizde gerçekleştirmesi çok güzel." dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın davetlisi olarak Kayseri'ye gelen Kırgızistan Talas Belediye Başkanı Anarbek Kuşubekov, güreşin kendilerinin de ata sporu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Ata sporumuz olan güreş hem sizde hem de bizde miras kalan çok önemli bir spordur. Güreşte gençlerimiz sadece sağlık için yapmaktan ziyade, özümüze dönmenin, atalarımızın birbiriyle samimiyeti ve kardeşçe yaşadıklarının ispatıdır. Çünkü bu güreşin aynısı bizde de sizde de var. Bu da bizlerin kardeşliğini net bir şekilde ortaya koyuyor"

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, mükemmel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu güzelliği milletçe inşallah hep yaşarız" dedi. Başkan Yıldırım, ata sporumuz güreşi geliştirerek gelecek kuşakları aktarmanın önemine dikkat çekerek, "Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Dört yıldır yaptığımız altyapı çalışmalarıyla inşallah geleceğin Recep Kara'ları bu çimlerden çıkacak." diye konuştu.

Atlı ok, yamaç paraşütü ve model uçak gösterileriyle festival havasında geçen müsabakalarda 35 başpehlivan el bağlayarak çime birinci olmak için çıktı. Birbirinden çekişmeli geçen maçların ardından yarı finalde Ferhat Binici'yi yenen Recep Kara ile Fatih Çakıroğlu'nu mağlup eden Sait Bingöl finalde karşılaştı. Zorlu geçen müsabakanın galibi tarihi Kırkpınar'ın başpehlivanı Recep Kara oldu. Maçın ardından konuşan başpehlivan Recep Kara, Talas. 2. Karakucak Güreş şampiyonu olmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Buraya birinci olmak için geldik. Allah da nasip etti bunu. Ben başkanımıza ata sporumuza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Talas'ta milli takıma giren, Türkiye şampiyonu, Avrupa ve dünya şampiyonu olan birçok pehlivan güreşti. Biz de zevkle izledik. İnşallah sürekli olur." ifadesini kullandı.

Finalde rakibine mağlup olarak ikinci olan pehlivan Sait Bingöl ise, "Sakatlığım nüksedince zorlayamadım. Talas'ın atmosferi çok güzel, farklı bir yer. Organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu tip organizasyonlarla alttan ata sporumuzu yaşatacak nesiller çoğalıyor" şeklinde konuştu.

Talas 2. Karakucak Güreşlerinde birinci Recep Kara, ikinci Sait Bingöl ve üçüncü Ferhat Binici'nin madalyalarını Vali Yardımcısı Harun Tunç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile birlikte verdi. Kırgızistan Talas Belediye Başkanı Anarbek Kuşubekov da dereceye giren pehlivanlara Kırgız kalpağı hediye etti. Tören, başpehlivanlarla hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rifat Yıldırım Recep Kara Kayseri Talas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title