Haberler

Talas Karakucak Güreşlerinde Nefesler Tutuldu

Talas Belediyesi tarafından ata sporu güreşi canlandırarak vatandaşa sevdirmek için bu yıl ikincisi düzenlenen Talas Karakucak Güreşlerinde nefesler tutuldu, müsabakaların başlayacağı saat bekleniyor.

Talas Belediyesi tarafından ata sporu güreşi canlandırarak vatandaşa sevdirmek için bu yıl ikincisi düzenlenen Talas Karakucak Güreşlerinde nefesler tutuldu, müsabakaların başlayacağı saat bekleniyor.

Ali Dağı eteklerindeki Mehmet Şafak Yaşam Parkı'nda 15 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek 2. Talas Karakucak Güreşlerindeki hazırlıkları yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Başkan Yıldırım, güreşin ata sporu olmasının yanında peygamber tavsiyesi olduğunun da altını çizerek, "Güreş Türk insanının kimliğini gösteren bir spordur" dedi. Güreşi çocuklara sevdirmek için belediye bünyesinde 4 yıldır yaz okullarının faaliyet gösterdiğini ifade eden Başkan Yıldırım, "Şampiyon olmuş, milli sporcu olmuş güreşçilerin hepsi Talas'ta kamp yapmıştır. Bu nedenle Talas'ta güreşin yeniden canlanması için organizasyonlar düzenliyoruz" diye konuştu. Güreşlere katılacak pehlivanlar hakkında da bilgiler veren Başkan Yıldırım, "Geçen yıl 34 başpehlivan katılmıştı. Bu yıl Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara başta olmak üzere 50'ye yakın başpehlivan ve 600'e yakın sporcu geliyor. Gelecekte Talas, Anadolu'nun kesinlikle Kırkpınar'ı olacaktır. Yarışmacı pehlivanlara başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Öte yandan 2. Talas Karakucak Güreşlerinde yarışacak başpehlivanlar da geldi. Davul zurna eşliğinde karşılanan başpehlivanlardan Fatih Çakıroğlu, "Biz yıllar önce Talas'ta kamp yapmıştık. O günden bugünlere buralar çok güzelleşmiş. Burada birbirinden değerli dünya ve Avrupa şampiyonu pehlivanlar yarışacak. İnşallah Kayseri halkını güreşe doyururuz" dedi.

Geçen yıl Başkan Rifat Yıldırım'ın Talas'ın Anadolu'nun Kırkpınar'ı olacağı sözünü hatırlatan başpehlivanlardan Serhat Balcı, "Kırkpınar'ın başpehlivanı dahil Anadolu'da kendini ispatlamış pehlivanlar burada." diye konuştu.

Talas'ın güreş milli takımının kamp merkezi olduğunu hatırlatan başpehlivanlardan Fatih Alabacak, "Biz yağlı güreşlere gidiyoruz ama Talas bizim için çok önemli bir yer. Burayı biz çok seviyoruz. Burası artık Anadolu'da karakucağın Kırkpınar'ı olacak." şeklinde konuştu.

Başpehlivanlardan Fatih Sezgin ise, bu tür organizasyonların karakucak güreşinin gelişmesine sağlayacağı katkıya dikkat çekti. Tarihi Kırkpınar'ın başpehlivanlarından mega star lakaplı Recep Kara'nın ağabeyi ve menajeri Adem Kara, "Kırkpınar öncesi burası ön hazırlık." ifadesini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rifat Yıldırım Mehmet Şafak Kırkpınar Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title