Haberler

Taksim'de 'Türkiye Çernobil Olmayacak' Yürüyüşü

Galatasaray Meydanı'nda toplanan çevreciler Çernobil faciasının 25'inci yıl dönümünde 'Nükleer'e Hayır' sloganıyla eylem yaptı.

Tünel Meydanı'na yürüyen göstericiler, bir süre İstiklal Caddesi'nde oturma eylemi yaptı; daha sonra eyleme koşarak devam etti.

Def ve darbukalarla yürüyüşlerine renk katan eylemciler yürüyüş boyunca 'Türkiye Çernobil olmayacak' sloganları atıp, düdük çaldı.

Göstericilerin geçişi sırasında polis Rusya Konsolosluğu önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Eylemciler konsolosluk önünden Rus şirketinin tarafından Mersin'e yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali projesini ıslıklayarak protesto etti.

Galatasaray Lisesi önünde saat 18. 30 sıraları toplanan aralarında Greenpeace üyelerinin bulunduğu yaklaşık 200 çevreci Çernobil faciasının 25'inci yıl dönümünde 'Nükleer'e Hayır' sloganıyla eylem yaptı. 'Nükleer enerji istemiyorum' yazılı tişörtler giyen eylemciler Galatasaray'dan Tünel Meydanı'na yürüdü. Def, darbukalarla yürüyüşlerine renk katan eylemciler yürüyüş boyunca 'Türkiye Çernobil olmayacak' sloganları atıp, düdük çaldı. Akkuyu Nükleer Santrali projesine karşı olan eylemciler hükümet ve Başbakan aleyhine de sık sık slogan attı.

Bu arada, göstericilerin geçişi sırasında polis Rusya Konsolosluğu önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Eylemciler konsolosluk önünden Rus şirketinin tarafından Mersin'e yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali projesini ıslıklayarak protesto etti.

'Nükleer'e hayır', 'güneş rüzgar bize yeter', 'Sinop Fukuşima olmasın' yazılı pankart ve dövizler taşıyan çevreciler bir ara İstiklal Caddesi'nde oturma eylemi yaptı. Göstericiler daha sonra eyleme koşarak devam ettiler. Tünel Meydanı'na yürüyüşü sonlandıran eylemciler burada basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, 'Çernobil faciasının 25 yıl dönümünde bugün Japonya'da Fukuşima'da, Çernobil'i ürpertici şekilde anımsatan bir felaket daha yaşanıyor. Nükleer reaktörler her an benzer felaketlerin yaşanmasına neden olacak potansiyele sahip. Bu tehlikeden kaçınmanın tek yolu nükleer santralden tamamen kurtulmaktır. Türkiye'de hükümet ne yazıkki nükleer yangına körükle gidiyor. ' denildi. Açıklamanın devamında hükümetin derhal nükleer santral projesinden vazgeçtiğini açıklaması gerektiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title