Haberler

Taksim'de "Munzur" Eylemi

Dersim Dernekleri Federasyonu Üyesi Bir Grup "Ferman Sizinse, Munzur Bizimdir" Sloganıyla İstiklal Caddesi'nde Yürüyüş Düzenledi.

Taksim Tünel Meydanı'nda biraraya gelen eylemciler "Munzur Hayattır. Hayatıma Dokunma" dövizleri taşıyarak Munzur üzerine yapılacak olan barajları protesto ettiler.Yürüyüşe katılan yaklaşık 200 kişiye çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek verdi

Tünel'den Taksim meydana kadar yürüyen grup adına Özer Tekinoğlu bir basın açıklaması okudu. Tekinoğlu "Dersimliler, zorunlu din derslerinin kaldırılması, asimilasyon politikalarına son verilmesi ve Munzur'da baraj yapımının durdurulması talepleriyle yine sokaklara döküldü" diye konuştu.Tekinoğlu, "Dersim halkı yaşadığı sıkıcı sorunlara karşı sadece son bir yıl içerisinde onbinlerin katılımıyla defalarca meydanları doldurdu.Ülkemizde düzenlenen en büyük çevre eylemlerine ev sahipliği yaptı. Fakat bütün cabalarımıza ve haklı mücadelemize rağmen taleplerimiz, siyasi iktidar tarafından görmezden gelindi" dedi.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title