Haberler

Taklitçilerin Cirosu 3 Milyar Doları Buldu

Türkiye'de Bulunan Yabancı Markaların Temsilcileri Tarafından Kurulan ve Taklitle Mücadele Konusunda Hizmet Veren Tescilli Markalar Derneği (Tmd) Başkanı Avukat Vehbi Kahveci, Ekonomik Krizde Markaların Bir Yandan Alışveriş Merkezlerindeki Kira ve Genel Giderleri ile Bir Yandan da Taklit Ürünlerle Mücadele Etmek Zorunda Kaldıklarını Söyledi.

TÜRKİYE’de bulunan yabancı markaların temsilcileri tarafından kurulan ve taklitle mücadele konusunda hizmet veren Tescilli Markalar Derneği (TMd) Başkanı avukat Vehbi Kahveci, ekonomik krizde markaların bir yandan alışveriş merkezlerindeki kira ve genel giderleri ile bir yandan da taklit ürünlerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Taklit ürünlerin cirosunun 3 milyar doları bulduğunu belirten Kahveci, “Kendi müşterimize hitap etmek istiyoruz ama bizden önce taklit ürünler ulaşıyor” dedi. Bu konudaki sorunlara çözüm önerilerinde bulunmak için düzenlenen toplantıda konuşan Vehbi Kahveci, taklitle mücadelede yapılan yeni kanuni düzenleme öncesinde tüm davaların beraatle sonuçlandığını ve taklit ürünlerin iade edilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, bu nedenle piyasada taklit sirkülasyonu oluştuğunu vurguladı. 

Kurtarılmış bölgeler

Kahveci, uygulama hakkında şunları söyledi: “Taklit ürünlere karşı uygulama yapılabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü kapsamında Fikri Sınai Haklar Polisi oluşturuldu. İşlem yapabilmeleri için arama kararı verilmesi gerekiyor. Ancak Şişli ve Bodrum’da bazı mahkemeler taklitçi mağazalar için arama kararı vermiyor. Taklitçiler kurtarılmış bölgeler oluşturuyor. Antalya’da tamamında taklit ürünlerin satıldığı bir alışveriş merkezi kuruldu. Vezirhan Çarşısı olarak 30 bin metrekare alanda kurulan alışveriş merkezinde 500 mağaza bulunuyor. Polis girmeye çalıştı ama engellendi.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title