Haberler

Tahsin Tarhan Köyleri Ziyaret Etti

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan Kandıra’nın köylerine ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan Kandıra'nın köylerine ziyaret gerçekleştirdi.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte temposunu arttıran Tarhan, köylünün sorunlarını dinledi. Tahsin Tarhan'a, CHP Kandıra Belediye Başkan adayı İsmail Sarıca, CHP Kandıra İlçe başkanı Kenan Çapraz, Meclis üyesi adayları, CHP'li eski Belediye Başkanı Mustafa Öğren, CHP eski İl Genel Meclis Üyesi Sevim Deren, CHP'li kadınlar ve gençler katıldı.

İlk turunu Kandıra Bağırganlı köyüne yapan Tarhan, "Kazandığımız takdirde belediye üzerinden Halk A.Ş. kuracağız. Halk A.Ş. tarafından çiftçiye fidan, tohum desteklerinde bulunulacak. Köylüler için kurulan pazarlar aracılığı ile de üretilen mamüller pazarlanacak. Elde kalan ürünler ise Büyükşehir tarafından alınarak değerlendirilecek. Kandıra'da işsizlik yok edilecek. Kandıra'ya tarım ile ilgili Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. İstihdamı artıracağız" dedi.

Bağırganlı köyünde İsmail Tanrıkulu isimli çocuk Tarhan'dan, ürettikleri fındıklar için çikolata fabrikası, oyuncak fabrikası ve çocuk parkı istedi.

Tahsin Tarhan Bollu köyüne yaptığı ziyarette köylülerin sorunlarını dinledi. Hüseyin Seyrek'in muhtarlık yaptığı köyde köylüler, "Biz burada daha çok balıkçılık yapıyoruz. Burada balıkçı barınağı yok" dedi. Tahsin Tarhan ise, "Türkiye topraklarıyla, denizleriyle dünyanın en güzel ülkelerinden bini. Fakat bu güzellikler doğru kullanılmıyor. Bizim dönemimizde hangi bölgede ne üzerine üretim yapılıyorsa bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bolluk köyünde eğer barınak sorunu varsa bu da giderilecek" diye konuştu.

Tahsin Tarhan son köy ziyaretini ise Safalı köyüne gerçekleştirdi. Tarhan, Kandıra köylerinin su sorunu çektiğine dikkat çekerek, "Kandıra'da su sorunu çeken birçok köyümüz var. Büyükşehir kanunu ile birlikte su artık köylüye parayla satılıyor. Yasalar el verdiği taktirde çiftçiye su en düşük fiyattan verilecek. Yasalar en düşük 1 kuruş diyorsa biz 1 kuruştan suyu vereceğiz. Hükümet çıkardığı 2B kanunu ile köylülerin topraklarını elinden aldı. Kandıra köylüsünün en büyük sorunu olan 2B sorunu giderilecek. İsterseniz söylediklerimi kayda alın, seçimden sonra hesabını sorun! Biz başkanlığı kazandığımız takdirde köylünün kendisine ait olan toprakları iade edeceğiz. Kandıra biz ve İsmail Sarıca döneminde şahlanacak" dedi.

Yapılan ziyaretlerde köylüler Tahsin Tarhan'a yoğun ilgi gösterdiler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahsin Tarhan Mustafa Öğren Kandıra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title