Haberler

Tahmini Fındık Rekoltesinin Açıklanması

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) açıkladığı 2015 ürünü tahmini fındık rekoltesini gerçekçi bulduklarını söyledi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) açıkladığı 2015 ürünü tahmini fındık rekoltesini gerçekçi bulduklarını söyledi.

Karan, gazetecilere yaptığı açıklamada, TZOB tarafından çalışmaları tamamlanan 2015 ürünü tahmini fındık rekoltesinin bugün 590 bin 394 ton olarak kamuoyuna açıklandığını hatırlattı.

Geçmiş yıllarda TZOB'un açıkladığı rakamların sezon sonunda gerçekleştirilen miktarlara çok yakın olduğunu belirten Karan, hasat dönemine sayılı günler kala bazı çevrelerce fındık rekoltesinin açıklandığını kaydetti.

Karan, bunlara bakıldığında çok yüksek rakamlar olduğunu gördüklerini dile getirerek, "Bu zamana kadar 2015 yılı fındık rekoltesi ile ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından açıklanan rekolte rakamının gerçekçi olmadığı ortadadır. Çünkü fındık külleme başta olmak üzere çeşitli nedenlerle rekolte kaybı söz konusu. Yaşanan ürün kayıplarını göz önüne alan TZOB'un yaptığı rekolte tahmini, 590 bin 394 ton bize en gerçekçi rakam olarak gelmektedir" diye konuştu.

Karan, 2014 ürünü fındık sezonun 15 liradan kapandığını vurgulayarak, yeni sezonun da 15 lira ve üzerinden açılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title