Haberler

Tahmazoğlu'dan Müteahhitlere Destek Sözü

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşümün sadece belediyeler tarafından yürütülemeyecek kadar büyük bir proje olduğunu belirterek, müteahhitlerin kentsel dönüşüm projelerinde önünü açacak düzenlemelere katkı sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşümün sadece belediyeler tarafından yürütülemeyecek kadar büyük bir proje olduğunu belirterek, müteahhitlerin kentsel dönüşüm projelerinde önünü açacak düzenlemelere katkı sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Mehmet Tahmazoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Tahmazoğlu, sektörün problemleri de dinledi. GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, Dernek yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttıktan sonra, taleplerini dile getirdi. İbrahim Apa, müteahhitler olarak kentsel dönüşüm projelerinde aktif olarak yer almak istediklerini belirterek, bu konuda belediyelerinde desteğini beklediklerini açıkladı. Türkiye'de kentsel dönüşümün en zor olduğu yerlerden birinin Gaziantep olduğunu bildiklerini ifade eden Apa, "Her 100 metrekare alanda 3 ya da 4 katlı binalar bulunmakta. Bu da dönüşümü maliyet açısından zorlamaktadır. Biz müteahhitler olarak yerel yönetimlerimiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın da desteğiyle kentsel dönüşüme katkı sağlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

'ÖZEL SEKTÖR KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İÇERİSİNDE OLABİLİR'

Tahmazoğlu ise, müteahhitlerin inşaat sektörüne katkısını her zaman takdirle karşıladığını ifade ederek "Gittiğim her yerde, önce müteahhitlerin yaptığı konut miktarını anlatıyorum. Daha sonra belediyenin yaptıklarını söylüyorum. Kentsel dönüşüm elbette sadece belediyelerle yapılacak kadar küçük bir iş değil. Bu konuda düzenlemeler yapılırsa, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün de katkıları olursa, biz müteahhitlerimizin önünü açmaya hazırız" dedi.

Yeşilvadi bölgesinde yaptıkları düzenlemelerin yanı sıra altyapı ve üst yapı çalışmaları hakkında da bilgi aktaran Tahmazoğlu, "Yeşilvadi çok cazip bir bölge oldu. Müteahhitlerimizi Yeşilvadi bölgesinde konut yapmaya davet ediyorum" dedi.

Ziyaretin sonunda, İbrahim Apa, Başkan Tahmazoğlu'nu dernek ofisinde tüm üyelerinin katılımıyla bir toplantı düzenlemeye davet etti. Daveti geri çevirmeyen Tahmazoğlu ise, en kısa süre içerisinde toplantının organize edilmesini ve seve seve katılacağını açıkladı. Buna göre, toplantının 23 Şubat Pazartesi günü saat 16: 00'da GAİMDER Toplantı Salonunda gerçekleşmesi konusunda mutabakata varıldı. Ziyarette, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç ile İmar ve Şehircilik Müdürü Aslettin Yıldız da yer aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Şahinbey Türkiye Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Hasan:

Tahmazoğlu ve bağıştan sorumlu başkan yrd. Kılıç, hikaye okuyor. Bugune kadar inşaat r ne kadar bağış otopladılar merak ediyorum. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title