Haberler

Tacikistan Parlamentosu, Yeni Kabineyi Onayladı

Tacikistan'da, 6 Kasım'da yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından feshedilerek yeniden kurulan hükumet, parlamento tarafından onaylandı.

Tacikistan Parlamentosunun alt ve üst kurullarının ortak oturumunda, 6 Kasım'da yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından feshedilerek yeniden kurulan hükumet onaylandı.

6 Kasım'da yeniden seçilen Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, bunun ardından hükumeti feshederek, yeniden kabineyi kurarken, Tacikistan Parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisi ile üst kanadı Milli Meclis'in bugün düzenlenen olağanüstü ortak oturumunda, yeni kurulan hükumet onaylandı. Yeni kabine, başbakan ve 4 başbakan yardımcısı, 14 bakanlık ve 3 devlet komitesinden oluşurken, eski hükumetin yüzde 40'ı yeni kabinede de yerini korudu.

Eski kabinedeki bakanların ortalama yaşı 56,7'yi oluştururken, yeni kabine üyelerinin ortalama yaşı da 52'yi oluşturdu. Yeni hükumet üyelerinin tamamı üniversite mezunlarından oluşurken, hükümet üyeleri arasında 3 profesör, 7 doçent doktor bulunuyor, hükumette ayrıca 2 kadın görev aldı. Tacikistan Parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisi ile üst kanadı Milli Meclis tarafından onaylanan Bakanlar Kurulu listesi:

"Başbakan Kahir Rasulzade, Başbakan yardımcıları Davlatali Saidov, Murodali Alimardon, Marhaba Cabbarova, Azim İbrahim,  Adliye Bakanı Rüstem Mengliyev, Tarım Bakanı Kasım Kasımov, İçişleri Bakanı Ramazan Rahimov, Dışişleri Bakanı Siraceddin Aslov, Eğitim ve Bilim Bakanı Nuriddin Saidov, Çalışma, Migrasyon ve İsdihdam Bakanı Sumangul Tagayeva, Maliye Bakanı Abdusalam Kurbanov, Savunma Bakanı Şerali Mirza, Ulaştırma Bakanı Hayrulla Asayev, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Şarif Rahimzade, Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Nusratulla Salimov, Kültür Bakanı Şamsiddin Orumbekov, Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Usmanali Usmanov, Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Şavkat Babayev, Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymuddin Yatimov, Toprak yönetimi ve Jeodezi Devlet Komitesi Başkanı Mahmadtair Zakirov, Yatırımlar ve Devlet Mülkü Komitesi Başkanı Kasım Kadiri." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İmamali Rahman Tacikistan Politika Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar? Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk zengin mi, serveti ne kadar?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title