Haberler

Tacikistan Büyükelçisi Şarıpov, Atso'yu Ziyaret Etti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Tacikistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Farruh Homidinoviç Şarıpov, tarım ve turizm sektörlerinde Antalya'yı örnek aldıklarını söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Büyükelçi Şarıpov'a Antalya ekonomisi ve bölgedeki yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Tacikistan ile Türkiye arasında geçtiğimiz yıl başında Vize Muafiyeti Anlaşması imzalandığını ve böylece iki ülke insanlarının daha da yakınlaştığını belirten Parlak, Antalya'dan Tacikistan'a 2010 yılında ağırlıklı olarak plastik mamuller, makine ve cihazlar olmak üzere 700 bin dolarlık ihracat gerçekleştiğini söyledi. 2010 yılında Tacikistan'dan Antalya'ya bin dolayında turist geldiğini belirten Parlak, iki ülke arasındaki ticaretin ve ilişkilerin gelişmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Tacikistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Farruh Homidinoviç Şarıpov ise, iki ülke arasında 500 milyon dolar seviyesindeki ticaret hacmini geliştirmek istediklerini söyledi. Antalya'nın özellikle tarım ve turizm potansiyeli ile dünya çapında bir kent olduğunun altını çizen Şarıpov, "Tacikistan'ın modern tarım yatırımlarına ihtiyacı var. Bu konuda Antalya modelini ülkemize uygulamak istiyoruz. Antalya, Tacikistan'da tarım ve turizm için iyi bir model. Bunun için en kısa zamanda Antalya'dan bir heyeti ülkemizde ağırlamak istiyoruz" dedi.

ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Büyükelçi'nin davetini memnuniyetle karşıladıklarını ve bu konuda bir çalışma yapacaklarını söyledi. Parlak ziyaretin anısına, Şarıpov'a bir plaket verirken, konuk Büyükelçi de Parlak'a bir tablo hediye etti.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title