Haberler

Suudi Prens: İran'la Anlaşma Ortadoğu'yu Altüst Edecek

Güncelleme:

Prens Bender bin Sultan, "İran'la varılan nükleer anlaşmanın sonucu, Kuzey Kore ile varılan anlaşmadan da kötü olacak." dedi.

Suudi Arabistan Kralı Selman Selman bin Abdulaziz'in yeğeni ve Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi olan Prens Bender bin Sultan, İran'la varılan nükleer anlaşmanın bu ülkenin atom bombası sahibi olmasına olanak vereceğini ve Ortadoğu'yu "altüst edeceğini" belirtti.

"İRAN, BÖLGENİN İSTİKRARSIZLAŞMASINDA ÖNEMLİ BİR AKTÖR"

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Prens Bender bin Sultan Lübnan'da İngilizce yayımlanan Daily Star gazetesindeki yazısında, Ortadoğu'nun halen tehlikeli bir dönemden geçtiğine dikkat geçti. Suudi Prens, İran'ın bölgenin istikrarsızlaşmasında önemli bir aktör olduğunu vurguladı. Kuzey Kore'nin başarıyla atom bombası sahibi olduğu görüşünü dile getiren Prens Bender bin Sultan'ın yazısında şu satırlar yer aldı:

"KUZEY KORE İLE VARILAN ANLAŞMADAN DA KÖTÜ OLACAK"

"Gerek stratejik bir dış politika analizi, gerek ulusal istihbarat servisinin elde ettiği bilgiler, gerekse de Amerika'nın bölgedeki müttefiklerinin topladığı istihbarat tek bir noktaya işaret ediyor: İran'la varılan anlaşmanın sonucu, Kuzey Kore ile varılan anlaşmadan da kötü olacak."

Prens Bender bin Sultan'in İran konusundaki görüşlerinin, Suudi Arabistan'ın resmi tezini yansıtıp yansıtmadığı bilinmiyor.

Riyad yönetiminden salı gecesi yapılan kısa açıklamada, İran'ın atom bombası sahibi olmasını engelleyecek her anlaşmanın destekleneceği belirtilmişti. Yapılan açıklamada İran'ın nükleer tesislerinin sıkı şekilde denetlenmesi ve gerektiğinde bu ülkeye yeniden yaptırım uygulanmasının lüzumu vurgulanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan Kuzey Kore İran Dünya Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (56)

sezen:

Aaa nekadar Tayyibe benziyor!!! Peki Tayyib efendi neden bu tip turban takmaz ki? Vede bu tip Fistan giymez ki? Ha birde Emine hanim Arap ya. Tayyibin zevcesi, ( Emine hanim, Summeya ve diger kizi SUNNET oldu mu? Oldu ise Turk bayanlara tavsiye eder mi? Sunnet olmak Arap ve Musluman bayanlara Farz denilir!!!)

31
11
yanıtYanıtla
Irak:

Iran bölgede kan döken bir terör ülkesi ve israilin en sadik dostu

17
12
yanıtYanıtla
batmanlı ahmet:

ha bi sen eksiktin abd uşağı suudiler

16
5
yanıtYanıtla
AlpMobil-IOS:

İran bu güne kadar müslümanlar haricinde kimseyle savaşmamıştır nokta. İsıd lada bu yüzden savaşmaz...

10
9
yanıtYanıtla
AlpMobil-IOS:

Abd israil iran gizli ortaktır. Bunu bilmeyen var mı hala?

11
7
yanıtYanıtla
Mehmet:

Bu suudlar kadar çirkef insanlar yoktur. Deve kokan , birbirlerinin ayağına işeyen bedeviler petrolden parayı buldu şimdi hükümdarlık peşinde.

18
0
yanıtYanıtla
öööööööööööööööö:

arabistan zalim kıralların korkulu rüyasıdır bu iran Allah bu arabistan katar dubai ebudabi ve diğer azgın arap ülkerine karşı irana kuvvet versin. . .

11
6
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Şii Sünni ayrımı yapanlar islam a en büyük zararı veriyorlar. Suudlar bunun öncülüğünü yapıyor. Petrol kaynaklarını silaha harcıyor ve israil ile ittifak halindeler. İsrail katilini Şii likten üstün tutuyor. İslam dünyası bunların yüzünden çok kötü durumda

14
0
yanıtYanıtla
firat dicle:

sener sen. in dedigi gib bu prens bu adamin yüzü insan yüzüne benzemiyor ben irani savunmuyor ve sevmiyorum fakat sizin irandan ne farkiniz var isidi destekleyen köpekler deyilmisiniz pis mahluklar yazik o kutsal topraklar sizin elinizdedir dilerim Allahtan o topraklar hakiki müslümanlarin ellerine gecer Viransehirli

11
2
yanıtYanıtla
SiYONiST BiRADERLER:

gerek suud rejimi, gerekse iran rejimi siyonizmin oyuncagidir. . temelleri ve genleri birdir, , ikiside sünnii islama düsmandirlar, , cünkü suudiler vahhabi, dirler. . sünnete düsmandirlar. . iran siidir, , onlarda sünniligin bas düsmanidir, , israil ise bas aktördür, , bütün bu oyunlari tezgahlayan israildir. . dünyayi arkasina almayi basarmis bir aktördür. . kiyamet koparsa bu üc devletten kopacaktir. . israil iran suudi rejimi.

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title