Haberler

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr Açıklaması

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyetinin Suudi Arabistan'a gelişlerinin resmi ziyaret statüsünde olmadığını belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyetinin Suudi Arabistan'a gelişlerinin resmi ziyaret statüsünde olmadığını belirtti.

Cidde'de Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri'yi kabulünün ardından basın toplantısı düzenleyen Cubeyr, "Hamas tarafından Suudi Arabistan'a yapılmış resmi bir ziyaret yok. Sadece Halid Meşal gibi Hamas yöneticileri ve bazı arkadaşları umre için Mekke'ye geldi. Bu bütün Müslümanların hakkıdır kimse engelleyemez" dedi.

Cubeyr, Hamas heyetinin Mekke'de bulundukları sürede bayram namazı kıldıklarını ve Kral Selman bin Abdulaziz'e bayram tebriklerini sunduklarını söyledi.

Hamas ve Suudi Arabistanlı yetkililer arasında görüşmeler yapıldığı iddialarını yalanlayan Cubeyr, bu konudaki haberlerin çok abartılı ve yanlış olduğunu kaydetti.

Cubeyr, "Suudi Arabistan'ın Hamas'a karşı duruşu değişmedi. Filistin yönetimine karşı duruşu da değişmedi. Mısır'a karşı duruşu ve ülkenin iç güvenliğini sağlamaya yönelik çabası da değişmedi" ifadelerini kullandı.

Arap medyasında Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in ziyareti kapsamında Refah Sınır Kapısı'nın açılması ve Gazzelilerin sıkıntılarının hafifletilmesi için Suudi Arabistan'dan Mısır'la aralarında arabulucu olmasını talep ettiği yönünde haberler yer almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Halid Meşal Mekke Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title