Haberler

Süs Bitkisi Yetiştiriciliğinde Hollanda Modeli

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel."Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamındaki 'Hollanda'da Süs Bitkileri ve Kesme Çiçekçiliğe Yönelik Teknik Elemanların Mesleki Eğitimi' konulu projemiz,"...

- Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel:

"Hayat Boyu Öğrenme Programı- Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamındaki ' Hollanda'da Süs Bitkileri ve Kesme Çiçekçiliğe Yönelik Teknik Elemanların Mesleki Eğitimi' konulu projemiz, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından kabul edildi"

Temel, yaptığı yazılı açıklamada, Hollanda'da gerçekleştirilecek projenin, süs bitkileri üretim alanlarını artırmak, parçalanmış küçük arazilerden en iyi şekilde istifade ederek daha az yatırımla aile bireylerine iş imkanları sağlamak suretiyle Ankara'nın katma değerini artıracağını kaydetti.

Temel, "Hayat Boyu Öğrenme Programı- Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamındaki ' Hollanda'da Süs Bitkileri ve Kesme Çiçekçiliğe Yönelik Teknik Elemanların Mesleki Eğitimi' konulu projemiz, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından kabul edildi" ifadesini kullandı.

Proje kapsamında 24 kişilik teknik ekibin dünyanın en büyük çiçek mezadına sahip Hollanda'da iki hafta süreyle incelemelerde bulunacağını belirten Temel, süs bitkilerindeki yeni uygulamaları yerinde görme ve inceleme şansı bulacak olan ekibin kazandıkları deneyimi Ankara tarımına aktaracaklarını belirtti. Temel, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün projedeki yurt dışı ortağının Quattro Plant, yerel ortaklarının ise Çubuk İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sincan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ITC- AG işletmesi ve Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği olacağını açıkladı.

Temel, "Ankara'nın bu sektörün en büyüğü olan Hollanda'ya rakip olabileceğine inanıyorum. Çok yakında Ankara bu konuda büyük bir atılıma imza atacaktır. Tüm Türkiye'nin park ve bahçelerini süslemeye adayız. Proje, Ankara'da gelişmekte olan kesme çiçek ve süs bitkisi yetiştiriciliğine katkı sağlayacak. Bu konuda dünyanın en büyük pazarında uygulanan sistemi Ankara'ya uyarlayarak süs bitkisi üretiminde önemli bir noktaya gelmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Hollanda Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title