Haberler

Sürücülere Kışlık Bakım Uyarısı

Sürücülere kışlık bakım uyarısıTŞOF Başkanı Apaydın: -"Sürücüler, araçlarının kışlık bakımını yaptırmadan trafiğe çıkmamalı"ANKARA (AA) – Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sürücüleri araçların kışlık bakımlarını yaptırmadan trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Sürücülere kışlık bakım uyarısıTŞOF Başkanı Apaydın: -"Sürücüler, araçlarının kışlık bakımını yaptırmadan trafiğe çıkmamalı"ANKARA (AA) – Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sürücüleri araçların kışlık bakımlarını yaptırmadan trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.Apaydın, yaptığı açıklamada, kışın kendini iyice hissettirmeye başladığını, kışa hazırlıksız yakalanan sürücülerin trafik kazalarına sebebiyet verdiğini, kış şartlarına hazır olmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması gerektiğini ifade etti.Apaydın şunları kaydetti: "Ülke olarak dünyada trafik kaza sayısı ve oranları açısından hiç de iyi konumda değiliz. Yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde saatte 27, günde 600 trafik kazası oluyor. Sürücü hataları kazaların meydana gelmesinde önemli bir sebep. Yıllardır kar yağmayan illerimize kar düşünce sürücülerimiz hazırlıksız yakalandı. Bunun için de istenmeyen kazalar meydana geliyor. Bu kazaların yaşanmaması için mutlaka kurallara uyulmalıdır."Kazaların büyük çoğunluğunun, buzlanma ve yol durumuna göre önlem alınmaması ve araçların kışa hazır hale getirilmemesinden kaynaklandığını belirten Apaydın, araçların kış bakımının yapılması gerektiğini vurguladı.Oto tamir ustaları da basit kışlık bakımların yapılmamasının araçların motor ömrünün azalmasına ve yakıt tüketimi artışına neden olabileceğine işaret ederek, az bir miktar bakım ücretinden kaçınmanın yüksek maliyetli arızalara yol açabileceğini söyledi.Oto tamir ustası Ramazan Çevik, kışlık bakım için gelen araçların antifriz, yağ, yağ filtresi, hava filtresi, silgi takımları, fren tertibatları gibi aksamların bir bütün olarak kontrol edildiğini anlattı.Bu kontroller için mutlaka bir ustaya gidilmesi gerektiğini vurgulayan Çevik, "Eğer antifriz derecesi düşükse bu motorda donma yapar. Donma esnasında motor bloğu patlayabilir. Kış lastiklerinin, ön düzen aksamlarının kontrol edilmesi lazım. Sürücüler, bunları yaptırmadan yola çıkmamalı. Bu bakımlarla motorun ömrü uzar" dedi.-LPG'li araçlarda yakıt tasarrufu Lpg sistemleri ustası Hakan Korucuoğlu, araçların gaz tertibatında kış öncesinde yapılacak ayarlamaların yakıt tüketiminde ciddi oranlarda tasarruf sağlayabileceğini belirtti.Korucuoğlu, "Gaz filtrelerinin, LPG tertibatı işlemcisinin ve gaz yanma değerlerinin kışa göre ayarlanması lazım. Bu işlemler düzgün şeklide yapıldığında hem aracın yakıt tüketimi azalır hem de performans yükselir" diye konuştu. .

Kaynak: AA / Ekonomi

Fevzi Apaydın Türkiye Lpg Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title