Haberler

Suruç'taki Terör Saldırısı

Suruç'taki terör saldırısı, Nevşehir'in Avanos ilçesinde protesto edildi.

Suruç'taki terör saldırısı, Nevşehir'in Avanos ilçesinde protesto edildi.

Orta Mahalle'de bir araya gelen Barış ve Demokrasi Birliği adına açıklama yapan Ahmet Çelik, Kobani'nin yeniden düzenlenmesi çalışmalarına katılmak üzere farklı illerden Suruç'a 300 gencin gittiğini anımsattı.

Meydana gelen patlamada 32 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Çelik, "Bu vahşi saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Öfkemiz de acımız da çok büyük. Böylesine acımasız bir katliama uğrayan silahsız, sivil gençlerin orada bulunmalarının nedeni Kobani halkına ilaç, yardım ve çocuklara oyuncak ulaştırmak, bir hatıra ormanı kurmak, bir müze yapmaktı. Kobanili çocuklara oyuncak getirip Kobani'nin yeniden inşası için gönüllü olan, tatillerinden feragat eden bu gençlerimize kıyan katiller sürüsünü hepimiz yakından tanıyoruz. Kobani'de daha bir ay önce çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 250'den fazla insanı katledenler Suruç'ta gençlerimizi katlettiler" diye konuştu.

Sloganlar eşliğine düzenlenen basın açıklamasına sanatçı Edip Akbayram da destek verdi.

Grup, basın açıklamasını ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Çelik Nevşehir Kobani Avanos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title