Haberler

Sürü Yönetim Elemanı Benim" Projesi

Artvin'de, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kursunu başarıyla tamamlayan ve aralarında kadınların da bulunduğu 177 kişiye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Artvin'de, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kursunu başarıyla tamamlayan ve aralarında kadınların da bulunduğu 177 kişiye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Ardanuç ilçesine bağlı Tepedüzü Köyünde düzenlenen törende konuşan Vali Kemal Cirit, tarımsal üretimde önemli gelişmeler olduğunu, çok faydalı projeler uygulandığını ve bunu memnuniyetle izlediğini belirtti.

"Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının örnek çalışmalarından biri olduğunu dile getiren Vali Cirit, "Projenin ortaklarından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Çobanlığın Türk insanının hayatındaki değerini bilenlerdeniz. Ben de zamanında çobanlık yapmış birisiyim" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu ise Artvin'de tarımın büyük önem taşıdığını ifade ederek, 100 bin civarında küçükbaş, 60 bin civarında büyükbaş hayvan varlığının olduğunu ve bu rakamın giderek arttığını söyledi.

Artvin'de son 5 yıl içinde sadece hayvancılığa 49 milyon liralık destek verdiklerini ve bunun da yaklaşık 7,8 milyon lirasının Ardanuç ilçesine verildiğini anlatan Hacıkamiloğlu, "Tarımsal üretimde kalite ve verim ancak sertifika sahibi insanlarla ve modern tarım tekniklerinin uygulanmasıyla sağlanabilir. İlimizde tüm üreticilerin sertifika sahibi olmalarını kendimize hedef koyduk. Bunu sağlamak için tüm imkanları seferber ettik" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim gören kişilere sertifikaları verildi.

Törende, çoban kıyafeti olan kepenek giyen köylüler, sürüleriyle kaval eşliğinde protokolün önüne geldi. Kaval çalıp türkü söyleyen çobanlar, Vali Cirit'e bir ay önce doğan kuzu hediye etti. "Yavru kuzuyu annesinden ayırmayalım" diyen Vali Cirit, köylülere teşekkür ederek kuzuyu sahibine verdi. Vali Cirit de kepenek giyerek kaval çalan çobanların türkülerini dinledi.

Törene, Vali Cirit'in yanı sıra eşi Seval Kaya Cirit, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Vali Yardımcısı Hasan Ongu ve Önder Coşğun,  Ardanuç Kaymakamı Mutlu Almalı, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Artvin Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Başkanı Azam Demirci, bazı daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Cirit Ardanuç Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title