Haberler

Suriyelilere Ekmek Yardımı

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), Suriye'nin Halep, İdlib ve çevresine gönderdiği günlük ekmek sayısını 50 binden 300 bine çıkardı.

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), Suriye'nin Halep, İdlib ve çevresine gönderdiği günlük ekmek sayısını 50 binden 300 bine çıkardı.

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer AA muhabirine, yaptığı açıklamada, Suriye'de açlıktan ölümlerin vahim noktaya ulaştığını söyledi.

Rusya ve İran'ın da müdahil olmasıyla ülkede adeta bölgesel savaş yaşandığına dikkati çeken Özer, şunları ifade etti:

"Suriye'de açlığa karşı temel ihtiyaç maddeleri dağıtımımızı arttırdık. Bu doğrultuda ekmek sayısını günlük 50 binden 300 bine çıkardık. Ayrıca Suriye'ye günde 20 ton un gönderiyoruz. Bölgede dağıtım yaparken başta Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere yerel sivil yardım çalışanlarıyla hareket ediyoruz. Bu sayede Suriye'de pek çok noktalara yardımlarımızı ulaştırabiliyoruz. Suriye'ye yapılan yardımların toplanması ve ulaştırılması kadar muhtevası da önemli. Halkımız büyük bir özveriyle kardeşlerine yardım etmeye çalışıyor fakat asıl ihtiyaç duyulan şey temel gıda maddeleri ve özellikle de un. Kıyafet ve benzeri yardımlar yerine temel gıda ve ilaca yoğunlaşmamız lazım."

Özer, günlük ekmek dağıtımını, Halep'in Hüllük, Bostanpaşa, Haydariye ve Şeyh Hıdır gibi Türkmen nüfusunun yoğun yaşadığı bölgeler başta olmak üzere İdlib çevresindeki yerleşim birimlerinde gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Hatay Valiliği koordinesinde Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar da sürüyor.

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye sınırına yakın noktada çadırda kalan Bayırbucak Türkmenlerine dün 59 konserve, 6 bin 700 ekmek, 25 battaniye, 6 bin 686 paket bisküvi ve helva, 728 gıda kolisi, 2 bin 33 gıda paketi, 966 mama, 150 çadır, 2 bin 761 giysi, 8 bin 837 paket çocuk bezi, 424 kutu temizlik malzemesi, 755 kilogram un yardımında bulunulduğu belirtildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Murat Özer Suriye Rusya İdlib Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title