Haberler

Suriyeli Türkmenlere İnsani Yardım

Türk Kızılayı ve Suriye Türkleri Derneği'nden, Türkmen köylerine 6 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Türk Kızılayı ve Suriye Türkleri Derneği tarafından, Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen Bölgesi'ne 6 tır insani yardım malzemesi ulaştırıldı.

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, kış ayları nedeniyle başlattıkları kampanya kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden yardım geldiğini belirtti.

Toplanan yardımlar içerisinde, 5 bin parça kıyafet, 7,5 ton un, bir tır dolusu kuru gıda, bin 500 koli hazır çorba, 124 çadır ve 9 okul çadırıyla Eskişehirli bir iş adamı tarafından gönderilen 22 koli kışlık elbise ve ayakkabı, Türk Kızılayı tarafından 3 bin 330 battaniyenin yer aldığını kaydeden Kömürcü, başta Türk Kızılayı olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Yayladağı sınırına gelen yardımların, insani yardımlar için açılan noktadan, sınırın diğer tarafındaki Suriye araçlarına yüklendiğini ifade eden Kömürcü, yardım malzemelerinin Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad Bölgesi'ndeki halka dağıtıldığını söyledi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Türkiye Lazkiye Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title