Haberler

Suriyeli Türkmenlerden Rusya'ya Tepki

SALİM TAŞ/ERDAL TÜRKOĞLU - Türkiye'ye sığınan Suriyeli Türkmenler, Rusya Hava Kuvvetlerinin ülkelerinde düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

SALİM TAŞ/ERDAL TÜRKOĞLU - Türkiye'ye sığınan Suriyeli Türkmenler, Rusya Hava Kuvvetlerinin ülkelerinde düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Suriye Türkmen Kitlesi Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Hoşkar, AA muhabirine, Suriye'de muhaliflerin, Beşşar Esed'in yanı sıra birkaç devlete karşı savaştığını belirtti.

Rusya'nın ilk baştan beri Esed'in yanında olduğunu ifade eden Hoşkar, "Şimdi ise fiili olarak savaşa taraf oldu. DAEŞ bahanesiyle ülkeye girdi. Ancak vurulan noktalarda DAEŞ yok. Rusya, Türkmen köylerine füzelerle saldırdı. Cebel Ekrad'da sivil köyleri vurdu. Amacının DAEŞ olmadığını ilk günden kanıtladı" diye konuştu.

Muhaliflerin Esed ve Rusya'nın yanı sıra İran, Hizbullah güçleriyle mücadele ettiğini anlatan Hoşkar, Rusya saldırılarının, zayıflayan Esed'e destek için yapıldığını söyledi.

Suriyeli Türkmen ailelerden tepki

Suriye'nin Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ndeki çatışmalar nedeniyle 3 yıl önce ailesiyle Hatay'a gelen Emine Köse, Rusya'nın dünyaya DAEŞ ile mücadele edecekmiş görüntüsü vermeye çalıştığını ancak Suriye'de sivilleri öldürmeyi sürdürdüğünü dile getirdi.

Esed rejiminin halkına yaşattığı zulüm, her gün üzerlerine yağdırdığı bombaların yanında Rusya'nın da hava saldırılarıyla ölüm saçmasının kabul edilemeyeceğini kaydeden Köse, Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ndeki insanların her an ölüm korkusuyla yaşadığını belirtti.

Türkmenlerin ülkesi ve toprakları için canını seve seve vereceğini vurgulayan Köse, şöyle devam etti:

" Suriye'deki savaş yaklaşık 5 yıldır sürüyor. Özgürlük ve demokrasi isteyen bir halkın başına bu kadar bela mı gelir? Şimdi bir de Rusya'nın saldırıları başladı. Esed ve Rusya, Suriye'de sivil insanların yaşadığı evleri yok ediyor. Bu insanlar nereye gidecek, nasıl yaşayacak ve nereye sığınacak? Allah'tan başka sığınacakları bir yerleri kalamadı. Esed, İran ve Rusya'yı, Allah'a havale ediyoruz."

Rusya'nın karadan savaşması halinde Türkmenlere yenileceğini söyleyen Köse, "Rusya halkımızı ne kadar bombalarsa bombalasın, insanları öldürsün ve evleri yıksın, Allah'ın izniyle bitmeyeceğiz" dedi.

"Saldırıya bir an önce son versin"

Esed rejiminin 3 yıl önce Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ne düzenlediği saldırıda eşini kaybeden Ayşe Kafi ise 2 yıl önce çocuklarıyla evlerini terk edip Hatay'a geldiklerini kaydetti.

Ülkesinde kalan ailesiyle imkan buldukça telefonla görüşebildiklerini dile getiren Kafi, Esed ve Rusya uçaklarının gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle yakınlarına bir şey olacak korkusuyla gözlerine uyku girmediğini bildirdi.

Kafi, Rusya'nın Suriye halkına saldırısına bir an önce son vermesini ve ülkelerini terk etmesini istedi.

Türkiye'ye sığınan Semir Bayraktar da ülkelerinde istedikleri özgürlük taleplerinin, kendilerine ölüm ve yıkım olarak döndüğünü ifade etti. Esed rejimi ve İran'ın tüm saldırılarına rağmen Suriye halkının haklı davasından vazgeçmediğini vurgulayan Bayraktar, Rusya'nın da boşa çıkacağını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Beşşar Esed Türkiye Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title