Haberler

Suriyeli Kürtler Ortak Yönetimde Anlaştı

Güncelleme:

Barzani'nin çağrısıyla Duhok'ta 9 gün süren Kürt zirvesinden "birlik" kararı çıktı. Suriyeli Kürtler arasında ortak yönetim, ortak askeri güç ve siyasi birlik kurulacak.

Suriye'nin Rojava bölgesinde bulunan Kürt siyasi hareketlerinin 9 günden bu yana Kuzey Irak'ın Duhok kentinde yaptığı görüşmeler sona erdi. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin çağrısı ile yapılan toplantıda 3 başlık altında anlaşan gruplar, Duhok Anlaşmasını imzaladı. Suriyeli Kürtler arasında ortak yönetim, ortak askeri güç ve siyasi birlik kurulacak.

ANLAMAŞMA İMZALANDI

Suriye'nin Rojava bölgesinde bulunan Kürt siyasi hareketlerinin Mesut Barzani'nin çağrısı üzerine Irak'ın Duhok kentinde yaptıkları toplantı 9'uncu gününde anlaşma sağlanarak sona erdi. Suriye Kürt Ulusal Kongresi (ENKS), Demokratik Birlik Partisi (PYD), Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), ve Rojava Kürdistanı Halk Kongresi (EGRK) yöneticilerinin katıldığı toplantıda tarafların Rojava bölgesinde ortak yönetim, ortak güç ve siyasi mutabakat konularında anlaştığı açıklandı. 9 gün süren toplantının ardından 3 madde üzerinde anlaşan siyasi gruplar, bu akşam saatlerinde anlaşma imzaladı.

"ORTAK YÖNETİM, ORTAK ASKERİ GÜÇ, SİYASİ BİRLİK"

Duhok Anlaşması ismi verilen anlaşma metni Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin de hazır bulunduğu bir toplantıda imzalandı. Anlaşmaya göre Suriyeli Kürtler arasında ortak yönetim, ortak askeri güç ve siyasi birlik kurulacak. Gruplar arasında bir siyasi karar mekanizması kurulacak. Bu kurulda 12'si TEV-DEM, 12'si ise ENKS'den olmak üzere toplam 24 üye seçilirken, 6 üyenin ise bu 24 kişi tarafından belirleneceği açıklandı. Taraflar arasındaki ortak güç konusunun ise önümüzdeki dönemde şekilleneceği belirtildi.

"DUHOK ANLAŞMASI DÜŞMANLARA CEVAPTIR"

Suriyeli Kürt tarafları bir araya getiren Mesut Barzani, yaptığı açıklamada Duhok Anlaşması'nın düşmanlara bir cevap olduğunu söyledi. Anlaşmanın imzalanmasının ardından taraflara hitaben bir konuşma yapan Barzani, "Kürtlerin bir yerdeki başarısı tüm Kürt milletinin başarısıdır. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Duhok'ta imzalanan anlaşma büyük, değerli ve tarihi bir anlaşmadır. Bu anlaşma Kürtlerin birliğini istemeyen ve devamlı Kürtler arasında kargaşa çıkarmak isteyen düşmanlara bir cevaptır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Barzani Rojava Duhok Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (76)

şatturat:

bir türke asla asla ve asla güvenilmez.

46
17
yanıtYanıtla
isim yok:

Oğuzlar size yar olmadı. Selçuklu imparatorluğu sizleri adam edemedi. Osmanlı sizleri bir şekile sokamadı. Türkiye cumhuriyetide sizi boşuna besliyor. Hepiniz ilim irfan medeniyet yoksunu acizlersiniz.

32
31
yanıtYanıtla
Wanlı:

Bundan sonra ortadoğu sizden sorulacak Allahın izniyle, faşistler ırkçılar işid destekçileri yenilecek.

24
36
yanıtYanıtla
Kutlu TÜRK:

Bu kürt aşiretleri ve onların Peşmerge başları tarihin neresinde birlik beraberliği sagladılar?Irakta bozguncular. Suriyede bozguncular. İranda bozguncular. Türkiyede yine bozguncular. ALLAH aşkına bunlar hangi millet tarafından seviliyor, taktir edlilyor biri cıkıpta söylesin. Güvendikleri amerika çıkarı bittiğinde onlarıda harcamazmı.

33
26
yanıtYanıtla
acizane tarafsız:

terörü insan olan savunmaz. hele hele boşuna ölen insanları görünce de teröre mal edip ölmelerini izlemek insan fıtratında olmaz. Kürtler daima tehlike olacaktır. taaki diğer insanlarla eşit olana kadar. saddam deneylerini kürtler üzerinde uygulardı. iran en çok idam kanunu kürtlerde gerçekleştirirdi. esadda ar-raggahtan işidin geçmesine izin verdi katliam yapsın diye. anlayacağımız çok haksızlık var. temennimiz herşey güzel olsun.

yanıt0
yanıt0
zaza:

biji serok barzani

35
8
yanıtYanıtla
osman:

Ehh! Hadi bakalim AK cilar. PKK da simdi savas baslatacak türkiyede. AK koyunlar elleri ile verdi doguanadoluyu. Sehitlerin kemikleri zizlamaya basladi bile.

11
31
yanıtYanıtla
ramazan:

şükürler olsun

21
21
yanıtYanıtla
BİR KÜRT:

ŞU ANDA İŞİD TEKRAR TÜKMEN KARDEŞLERIMIZE SALDIRMAYA BAŞLAMIŞ AMA BİZ KÜRTLER O TÜRKMEN KARDEŞLİRIZİN ARKASINDAYIZ SONUNA KADAR TÜRKMENLERİN YANINDAYIZ SİZ FAŞİST SOKAK KABADAYILARIDA 3 TANE KIZ GÖRÜP HAVA ATAN POLİSİN ARKASINA SIĞINAN ZAVALILAR BURDA BOŞ BOŞ KLAVYE ERKEKLİĞİNE DEVAM EDİN

28
14
yanıtYanıtla
TÜRK:

ya bunlar komşunun tavuğu diğer komşunun bahçesine girse birbirleri yer bitirirler. . . bi tavuk için birbirleri arasında katliam çıkardırlar. . . ne birliği yaa. . . bunların arasında birlikte olmaz dirlikte olmaz. . . BUNLARIN KONUŞTUĞU YAPTIĞI FASA FİSO BOŞ LAFLAR. . . . . . . NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. . .

18
23
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title