Haberler

Suriyeli Eğitimcilerin Maaşı UNİCEF'ten

Güncelleme:

Savaştan kaçarak Batmana sığınan Suriyeli eğitimcilerin maaşlarını UNİCEF karşılayacak.

Batman'a yerleşen Suriyeli eğitimcilerin maaşı, Birleşmiş Milletler Çocukları yardım fonundan ödenecek.

Suriye'den kaçarak Batman'a yerleşen mültecilerin çocuklarının eğitim gördüğü okulda görevli eğitimcilerin maaşı, Birleşmiş Milletler Çocukları yardım fonundan ödenecek.

Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Suriye Can Derneği ve Okulu'nda eğitim veren öğretmenlerin maaşları bundan böyle Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından karşılanacak.

İstanbul'da 2, Batman ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde birer okullarının olduğunu belirten Dernek Başkanı Dr. İsmet Ahmet, UNİCEF'in sadece Batman'daki Suriye Can Okulu'na destek verdiğini söyledi.

Dernek olarak ekonomik bütçelerinin olmadığını ifade eden Dr. İsmet Ahmet, UNİCEF'in İstanbul ve Nusaybin'deki okullara da destek vermesi çağrısında bulundu.

Okullarında Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce eğitim verdiklerini ifade eden Dr. İsmet Ahmet şunları kaydetti; "Bu okullarımızı dernek bünyesinde geçen yıl açtık. İlk-orta ve lise kademelerinde eğitimler verilmektedir. Sadece Batman'daki okulumuzda 730 öğrenci var ancak İstanbul ve Nusaybin ile birlikte bin 430 öğrenci eğitim görmektedir. Toplam 80 öğretmen görev almaktadır. Bunların 32'si Batman'da çalışmaktadır. Şimdiye kadar derneğimize gelen yardımlarla maaşlarını ödüyorduk ancak imkanlarımız kısıtlı o yüzden karşılayamaz duruma geldik. Şuan UNİCEF Batman'daki öğretmenlerimizin maaşlarını hesaplarına aktarmaktadır. Her ay 220 dolar hesaplarına yatırılıyor. Ancak UNİCEF yetkililerinden İstanbul ve Nusaybin'deki okullarımıza da destek vermelerini bekliyoruz." Okulun Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Hüseyin Okçu ise; okulun diğer ihtiyaçlarının ise Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile giderildiğini aktardı. Kürtçe öğretmeni Emşa Keleş, öğrencilerin burada gördükleri eğitimle kaçtıkları karanlık savaştan aydınlığa kavuştuklarını söyledi. (Osman Arslan)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Nusaybin İstanbul Suriye Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title