Haberler

Suriyeli Çocuklara Şifa Dokunuşu

Şifa Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Şifalı Eller Kulübü, savaş ve açlıkla mücadele eden Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası başlattı.

Şifa Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Şifalı Eller Kulübü, savaş ve açlıkla mücadele eden Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası başlattı. Öğrenciler, ülkede yaşanan açlığa dikkat çekmek için doğrudan un ve giyim yardımında bulunacaklar.

Savaş her zaman en çok çocukları vuruyor. Kimi zaman bizzat kurşunlara, bombalara hedef oluyor, kimi zamansa sevdiklerini kaybedip savaş koşullarına karşı tek başlarına mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bugünlerde bu dramlar komşu ülke Suriye'de sıkça yaşanıyor. Burada yaşanan drama çocukların gözünden bakan Şifa Üniversitesi öğrencileri, ilginç bir yardım kampanyası başlattılar. Ülkede yaşanan ağır savaş koşullarına ve özellikle de açlığa dikkat çekmek isteyen Şifalı Eller Kulübü, "Bir İyilik Bir Mutluluk" kampanyası kapsamında bu ülkeye '500 çuval un' göndermek hedefiyle yola çıktı. Kampanya duyurusu için gerçekleştirilen toplantıda önce Suriye'den kameralara yansıyan çocuk dramları izletildi. Şifalı Eller Kulübü Başkanı Havle Tosun, "Böyle bir yardım kampanyasını neden düzenlediğimizi anlatacaktım. Ancak televizyonlara yansıyan ve şimdi birlikte izlediğimiz dramlar zaten her şeyi anlatıyor. Özellikle çocukların yaşadığı bu büyük drama sessiz kalamazdık. O nedenle Şifa ailesi olarak yardım kampanyası başlattık. Suriye bize komşu bir ülke, dolayısıyla toplanacak yardımları 'insani yardım' kuruluşları desteği ile doğrudan bu ülkeye ulaştırabileceğimizi düşünerek, nakdi yardım yerine 500 çuval un toplamayı kararlaştırdık. Ayrıca ikinci el kıyafet de toplayarak göndereceğiz" diye konuştu. Havle Tosun, kulüp olarak daha önce de Van depremi ile Filipinler'de yaşanan tayfun felaketi sonrasında da yardım kampanyaları düzenlediklerini hatırlattı.

KAMPANYAYA YARDIM YAĞDI

Kampanyanın açılış töreninde konuşan Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifalı Eller Kulübü'nü yaptıkları bu duyarlı çalışmalardan dolayı kutladı. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, bu tür dramların yürekleri burktuğunu anlatan Prof. Dr. Ateş, "Oradaki çocukların ya da anne ve babaların yerinde bizler de olabilirdik. Böyle bir yardım kampanyası ile Suriye'ye yönelik hassasiyetlerimizi arttırdıkları için öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diyerek, ilk yardımı da kendisi yaptı.

Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu ise Şifa öğrencilerinin başarılarına dikkat çekerek, "Öğrencilerimiz sadece akademik çalışmalarda değil aynı zamanda sosyal projelerde de Şifa Üniversitesi'ni çok güzel temsil ediyorlar. Bugün biz başka ülkelerdeki insanlara dost elimizi uzatmazsak, yarın ihtiyacımız olduğunda da bize el uzatan olmaz" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Ateş ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu, daha önceki yardım kampanyalarını yürüten ve sosyal sorumluluk projelerinde görev alan kulüp üyelerine teşekkür belgelerini sundular. Suriye'ye 500 çuval un kampanyasına da yine ilk yardımlar Prof. Dr. Ateş ve Yrd. Doç. Dr. Hacıbeyoğlu ile Şifa Üniversitesi yönetici ve hocalarından geldi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ateş Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title