Haberler

Suriyeli Antikacı Ahırdan Bozma Evde Yaşıyor

Güncelleme:

Yaşar Kemal, Yılmaz Güney, Nazım Hikmet üzerine yazdığı kitapları bulunan Suriyeli antikacı Taha El Taha, ahırdan bozma evde savaşın izlerini silmeye çalışıyor.

Taha El Taha... Suriyeli... Taha'nın Suriye'nin Rakka şehrinden başlayan hayat serüveni Urfa'da devam ediyor. Taha, Suriye'deki savaştan kaçıp hayatını kurtararak geldiği Urfa'da savaşın acı izlerini Rakka'dan kendisiyle beraber getirdiği antika eşyalarla silmeye çalışıyor. Taha El Taha, Urfa'nın dar sokaklarında Eyyübiye ilçesinde Harran Kapı'ya yakın hayatlı, metruk, yıkık dökük bir evi, daha doğrusu atların ahırını üç ayda çocuğu ile temizleyip içinde yaşamaya başladı. Mesleği Suriye'de arşivci, antikacı, bibliyografyacı olan Taha, Urfa ve Suriye arasında kültürel bir köprü kurma gayretinde. Taha'nın Suriye'de Yaşar Kemal, Yılmaz Güney, Nazım Hikmet üzerine yazdığı kitapları bulunuyor. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Yaşam Kültür Sanat Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title