Haberler

Suriye Ulusal Orkestrası Roskilde Festivali'nin Açılışını Yapacak

Güncelleme:

Danimarka'da 1971 yılından beri düzenlenen ünlü Roskilde Müzik Festivali'nin açılışını Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası,Blur ve Gorillaz gruplarının yıldızı İngiliz Damon Albarn ile birlikte verecekleri konserle yapacak.

Danimarka'da 1971 yılından beri düzenlenen ünlü Roskilde Müzik Festivali'nin açılışını Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası,Blur ve Gorillaz gruplarının yıldızı İngiliz Damon Albarn ile birlikte verecekleri konserle yapacak. Orkestra batı klasik müziğinin yanı sıra geleneksel Arap müziği performansları ile tanınıyor. Kurulduğu 1990 yılında 90 müzisyenden oluşan Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası mensuplarının bir kısmı, 2011 yılında başlayan Suriye iç savaşından sonra Suriye'de kalırken bir çoğu da dünyanın değişik ülkelerine dağılmış durumda. Festival yönetiminden yapılan açıklamada topluluğun beş yıldan sonra ilk defa bir araya gelecekleri duyuruldu. Suriye Ulusal Orkestrası ile birlikte sahne alacak olan Damon Albarn daha önce de Şam'daki Opera House'ta orkestra ile birlikte konserler vermişti. Suriye Ulusal Orkestrası da Gorillaz Grubu'nun 2010 yılında çıkardığı "Plastic Beach" albümünde performasları ile yer almıştı. Roskilde Müzik Festivali 25 Haziran – 2 Temmuz arasında yapılacak, açılış konseri de 29 Haziran'da verilecek. İskandinavya ülkeleri ile Avrupa'nın diğer ülkelerinden her yıl binlerce kişiyi çeken festivalde her yıl yaklaşık 170 müzik grubu, 3000 şarkıcı sahne alıyor, 70 bin dolayında biletli seyirci izliyor. - Kopenhag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Danimarka Suriye Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title