Haberler

Suriye Sınırında Askere Ateş Açılması

Şanlıurfa Valisi Küçük: ''Suriye tarafından Rasulayn'dan silahlı unsurların geçiş yapmaya çalıştığı esnada bizim sınır birlikleri durumun farkına varmış ve bunun sonucunda silahlı çatışma çıkmıştır'' ''Çok ümitliyiz en yakın zamanda askerlerimiz sağlığına kavuşacaktır'' "Silahlı çatışma sonucu karşı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye sınırında askere ateş açılmasına ilişkin, "Suriye tarafından Rasulayn'dan silahlı unsurların geçiş yapmaya çalıştığı esnada bizim sınır birlikleri durumun farkına varmış ve bunun sonucunda silahlı çatışma çıkmıştır" dedi.

Vali Küçük, Viranşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı asker Berat Sağırkaya'yı ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ceylanpınar ilçesinin Suriye sınırında bulunan Altınköy mevkisinde hudut görevi yapan askerlere 21.30 civarında ateş açıldığını bildirdi.

Saldırıda bir askerin şehit düştüğünü 2 askerin ise yaralandığını belirten Vali Küçük, şunları kaydetti:

"Ceylanpınar ilçesinin Altınköy mevkisinde ilçeye 10-15 kilometre mesafede olay oldu. Suriye tarafından Rasulayn'dan silahlı unsurların geçiş yapmaya çalıştığı esnada bizim sınır birlikleri durumun farkına varmış ve bunun sonucunda silahlı çatışma çıkmıştır. Bu silahlı çatışma sonucu maalesef bir mehmetçiğimiz şehit olmuştur, iki mehmetçiğimiz ise yaralıdır. Yaralılardan ilk müdahalesi Viranşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan bir askerimiz daha ileri müdahale yapılması için Gaziantep'e tugayımıza ait helikopterle nakledildi. Çok ümitliyiz en yakın zamanda askerlerimiz sağlığına kavuşacaktır. Diğer yaralı Mehmetçiğimiz araştırma hastanesinde ameliyattadır. Şehit Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve bütün Türk milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza her türlü müdahale yapılıyor. Silahlı çatışma sonucu karşı taraftan pek çok zayiat olduğunu da biliyoruz. Özellikle yaralı Mehmetçiklerimize hepinizin dua etmesini istiyorum."

Grubun hangi amaçla sınır ihlalinde bulunduğuna ilişkin araştırmaların sürdüğünü vurgulayan Küçük, olayla ilgili yapılan geniş çaplı soruşturmaya ilişkin daha sonra kamuoyuna açıklama yapılacağını sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Bozkurt da çatışmada şehit düşen Adem Dövüşken'in Hataylı olduğunu ve törenin ardından memleketine uğurlanacağını söyledi.

Öte yandan, tedavi altına alınan Berat Sağırkaya, askeri helikopterle ileri tedavisi için Gaziantep'e sevk edildi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Ceylanpınar Viranşehir Şanlıurfa Suriye Yerel Haberler

title