Haberler

Suriye'nin BM Elçisi: Muhalefet Türkiye'nin Talimatıyla Görüşmeden Çekildi

Güncelleme:

Cenevre görüşmelerinin 25 Şubat'a kadar askıya alınmasının ardından konuşan Suriye'nin BM Elçisi Caferi, "Görüşmelere ara verilmedi. Muhalefet Türkiye'nin talimatıyla görüşmeden çekildi." dedi.

Cenevre'deki görüşmelerin 25 Şubat'a ertelendiğinin açıklanmasından sonra Suriye'nin BM Elçisi Caferi, Cenevre'deki görüşmelere ara verilmediği belirtirken "Muhalefet, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'den aldığı talimatla görüşmelerden çekildi" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine 25 Şubat'a kadar ara verildiğini söyledi. Görüşmelere devam edilmesi için ilgili ülkelere çağrıda bulunacağını söyleyen De Mistura, hüsrana ya da hayal kırıklığına uğramış hissetmediğini ancak gerçekçi olmak zorunda olduğunu belirtti.

"YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR"

Uluslararası muhataplarla görüşmek için 4 Şubat'ta Londra'ya gideceğini ifade eden De Mistura, "İlk hafta görüşmelerini tamamladıktan sonra açıkça söyleyebilirim ki, yapacak daha çok işimiz var. Sadece bizim değil, tarafların da" dedi.

Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan hükümet heyetinin başkanlığını yapan Suriye'nin BM Elçisi Beşar Caferi ise muhalefetin, görüşmelerden çekilmeleri yönünde Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'dan talimat aldıklarını söyledi. Caferi, BM'nin görüşmelere ara vermesinin sebebinin de böyle bir durumdan kaçınmak olduğunu savundu.

POLİTİK KAMUFLAJ

Caferi, De Mistura'yla görüşmeye girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "Riyad destekli muhalefetin birkaç saat önce görüşmelerden çekilmeyi talep ettiklerini biliyoruz. De Mistura'nın görüşmelere ara verildiğine yönelik açıklamasının, bu durum için yaratılmış bir politik kamuflaj" dedi.

"TÜRKİYE'NİN TALİMATIYLA GÖRÜŞMELERDEN ÇEKİLDİLER"

Suriyeli temsilci, "BM Özel Temsilcisi'nin, Riyad delegasyonunun Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin talimatları altında görüşmelerden çekilmesini meşrulaştıran bu davranışı kişisel değil. Gerçeği olduğu gibi söylemedi" diye konuştu.

Yaşananların Şam yönetimi dışında herkes için başarısızlık anlamına geldiğini söyleyen Caferi, görüşmelerin devam edeceği tarih olarak belirtilen 25 Şubat'ta Cenevre'ye dönüp dönmeyeceklerinin belli olmadığını söyledi. Caferi, "Son kararı başkent verecek" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Birleşmiş Milletler Cenevre Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

VADANTAŞ:

kabul etseniz de etmesenizde sınır komşunuz bir kürt özerk bölgesi olacak . kendinizi boşuna yırtmayın

8
8
yanıtYanıtla
hırt:

o bölgeyi başınıza yıkarız da sizin gibi hainlerle komşu olmayız

yanıt3
yanıt6
Korkun.. Türkler geliyor... Mobil-ANDROI:

Pyd ve pkk ancak transseksüel olma toplantısına katılır.. Şuan yaşadıklarınız bir rüya.. Uyanacaksınız ama acılar içinde gerçekleri göreceksiniz.. Demirtaş patroniçe diğerleri ve sizler sermayesi olarak iranda gözünüzü açacaksınız....

7
4
yanıtYanıtla
2 kere oku !:

bu haber Hatay Harrbiye ve Samandağ daki nusayri leri çok germiş anlaşılan. onlara tek soru. Neden Esad ın babası yıllarca apoyu destekledi ve pkk yı besledi / oğlu halen besliyor? 40 bin şehidimizn sorumlusudur aynı zamanda! ( esad nusayrilerin lideridir= arap alevisi ) ar olduklarından bu yana hep Türkiye devletine karşı '''''''' terör eylemi yapan tüm grupları desteklemişlerdir! '''''''' nasıl bir kuyruk acıları varsa. . . zaman farkındalık zamanı.

6
2
yanıtYanıtla
! !:

inanmayan netten gerekli araştırmaları / sağlamaları yapabilir!

yanıt2
yanıt1
gümmm:

adamin tipinde hic meymenet varmi, , bir bakin hele. . . ???

5
2
yanıtYanıtla
Alucralı:

Tutturmuşlar pyd de pyd. Türkiye hala dünya kamuoyuna tutumu için haklı gerekçelerini anlatmaya çalışıyor. Nato devletleri ile ortak hamle yapma gayretinde. Her adımını evrensel hukuk''a göre atıyor. Yaklaşık bin kilometrelik Suriye sınırına rağmen kendi varlığıyla somut adım atmadı. O yüzden sahada at koşturuyor bazı örgütcükler, devletcikler. Türkiye bakar diplomasi çözmüyor bu işi, girer Suriye''ye ordusuyla o zaman görürsünüz gerçek gücü.

1
6
yanıtYanıtla
mst:

oraya girecek delikanlı bir baş lazım :) yarın güneydoğu daki savaşı iyi izle sen.

yanıt0
yanıt0
ömer:

ya bu pyd muhalıf mış ya cenevrede olacakmısya bunlar kime mualıf bırı bana söylesın esada mı mualıf yoksa rusyaya mı. ?? esad dıyorkı mualıf olarak pyd olsun bu ne sacmalık esad kendı mualefetını kendımı secıyor. pyd hangı sıfatla ve kımın yanında olacak gercek mualıflerın mı yoksa esadın mı ???

3
3
yanıtYanıtla
Erhan Gün:

Arkadaşlar pyd yi bu kadar basite almayalim bizim için ciddi bir düşman !

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title