Haberler

Suriye En Kanlı Gün

Güncelleme:

Suriye'de bugün çıkan gösterilerde 70 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de bugün yapılan demokrasi yanlısı gösterilerde ölenlerin sayısının 70'e yükseldiği bildirildi.

Önde gelen insan hakları eylemcilerinden Ammar Kurabi, başkent Şam'ı çevreleyen kasaba ve banliyölerle, Humus ve İzra kentlerinde düzenlenen gösterilerde ölenlerin sayısının 49'a yükseldiğini söyledi.

Kurabi, gösterilerde çok sayıda kişinin yaralandığını, en az 20 kişinin kaybolduğunu belirtirken, ölenlerin çoğunun vurularak yaşamlarını yitirdiğini, bazılarının ise göz yaşartıcı gaz solumaları nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydetti.

Suriye'de demokrasi yanlısı gösterilerin başladığı tarihten bu yana en kanlı gün olduğu belirtiliyor.

Suriye'nin çeşitli kentlerinde bugün özgürlük ve demokrasi çağrılarıyla yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin göstericileri karşı gerçek mermiler ve göz yaşartıcı gaz kullandığı bildirilmişti.

Adlarının açıklanmasını istemeyen görgü tanıkları da öldürülenler arasında 11 yaşındaki bir erkek çocuğunun bulunduğunu kaydettiler.

AFP'ye açıklama yapan görgü tanıkları ve insan hakları savunucuları, bugünkü gösterilerde Dera kentinin Ezher bölgesinde 8, Hirak bölgesinde bir, Duma kentinde 2 kişinin öldüğünü de belirtti.

18 Mart'tan bu yana hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Suriye'de çıkan olaylarda en az 200 kişi hayatını kaybetti.

Hükümet, haftalardır devam eden muhalif gösterileri "silahlı ayaklanma" olarak tanımlıyor.

ABD'den Suriye'ye çağrı

Bu arada ABD yönetimi Suriye'ye, göstericilere karşı şiddet kullanımının durdurulması çağrısı yaptı.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, "şiddete başvurulmasından dolayı derin bir endişe duyduklarını" ifade ederek, Suriye yönetimine, "protestoculara karşı şiddet kullanımına son vermesi, vazgeçmesi" çağrısında bulundu.

Sözcü, Suriye hükümetinin daha önce söz verdiği reform politikası doğrultusunda ilerlemesi gerektiğini de belirtti.

Kaynak: Dünya

Dünya Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Bakmadan Geçme

Süleymaniye Camii Mimar Sinan'ın hangi eseri? Süleymaniye Camii ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Süleymaniye Camii hakkında bilgiler… Mersin tavuğa tecavüz olayı ne, ne oldu? Tavuğa tecavüz eden kim, tutuklandı mı? ALMANYA-TÜRKİYE Milletler Ligi maçı ne zaman? Filenin Sultanlarının 2. Hafta maçları başladı mı? #127952 3 günde öldüren EBOLA VİRÜSÜ ne, nasıl bulaşır? Çinli bilim insanları geliştirdi! #129440 Zekât kimlere farzdır? Geçerli olmasının şartları nelerdir? Tavuğa tecavüz etti! Olay nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı? TYT AYT 2024 DENEME SINAVI SONUÇLARI! #9997 YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı! Merdiven boşluğunda ipe asılı halde ölü bulundu! Olay ne, nerede oldu? FETÖ firarisi AKIN İPEK'İN YALISI satışa çıktı mı, ne kadar? Koza-İpek Holding'e ait BEYAZ KÖŞK ne kadara satılıyor, kaç TL? Vekâlet yoluyla hac yapılabilir mi? Şartları nelerdir? CRİSTİANO RONALDO GOL REKORU KIRDI! #129349 Ronaldo Suudi Ligi'nde kaç gol ile rekor kırdı? Cristiano Ronaldo kaç gol attı? #9917 27-31 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128185 Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? #128185 Kuşum Aydın kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kuşum Aydın kaç yaşında, nereli? Kuşum Aydın biyografisi! ALES/2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES/2 sınavı hangi tarihte, başvurular ne zaman? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar bu akşam yayınlanacak mı? #128250
Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title