Haberler

    Suriye'den Suruç'a Üç Havan Mermisi Düştü

    Suriye tarafından atılan üç havan mermisi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine düştü.

    IŞİD ile PYD'nin silahlı kanadı YPG arasında Kobani'ye bağlı Mersinbel köyünde de çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların yaşandığı bölgeden atıldığı değerlendirilen havan mermisi Şanlıurfa'nın Suruç'a bağlı Alanyurt Mahallesi'ndeki bir eve düştü. Üç kişi yaralandı. Yaralılar özel araçla Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

    Mahalle sakinleri de evlerini terk ederek yanlarına aldıkları bazı eşyalarla Tavşanlı Mahallesi'ne sığındı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, mahallenin boşaltılması için Kürtçe anons yaptı.

    Bu arada aynı bölgeden atıldığı değerlendiren havan mermileri Karatepe ve Mert İsmail mahallelerindeki boş araziye düştü.

    Anadolu Ajansı, atılan havan mermilerine sınır birliklerinin 'misliyle' karşılık verdiğini duyurdu.

    Çatışmalar akşam şiddetlendi

    Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt bölgesi Kobani'de, IŞİD ile PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG arasındaki çatışmalar akşam saatlerinde şiddetlendi. Havan topu atılan Kobani kent merkezinden dumanlar yükseliyor. Patlama sesleri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden de duyuldu. Al Jazeera muhabiri Can Hasasu'nun bölgeden aktardığı bilgilere göre, Kobani'nin doğusundaki Kazıka köyünde yoğun çatışmalar var. Aynı bölgedeki, PYD eşbaşkanı Salih Müslüm'ün köyü Şeran'da da şiddetli çatışma oluyor. Alişer köyünden gelen IŞİD militanları Kobani yönündeki köylere doğru ilerlemeye de devam ediyor.

    12 yeni hava saldırısı

    ABD ordusu ve koalisyon güçleri, Suriye ve Irak'ta, IŞİD mevzilerine 12 yeni hava saldırısı daha düzenledi.

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ve koalisyon ülkelerine bağlı savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla Suriye'de 8, sadece ABD'ye bağlı hava araçlarıyla da Irak'ta 4 hedef vuruldu.

    Açıklamada, Suriye'de Deyru'z Zor yakınlarındaki iki hava saldırısında, IŞİD'e ait bir tankın imha edildiği, diğerine hasar verildiği, ülkenin kuzeydoğusundaki saldırıda örgüte ait üç silahlı aracın ve çok amaçlı bir askeri aracın yok edildiği belirtildi.

    CENTCOM ayrıca Rakka'nın kuzeyinde IŞİD'in kontrolündeki dört modüler petrol rafinerisinin ve iki komuta kontrol noktasının vurulduğu açıkladı. Saldırıların başarılı olduğu görünse de örgüte verdiği hasarın testinin devam ettiği kaydedildi.

    CENTCOM, Suriye'deki  hedeflere yönelik saldırıların Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılımıyla yapıldığını açıkladı.

    Irak'taki saldırılarda ise başkent Bağdat yakınlarında IŞİD'e ait 'güvenlikli bir yer' imha edildi, bir kontrol noktasına da hasar verildi. Felluce yakınlarındaki üç hava saldırısında ise örgütün iki kontrol noktası ve ulaşım aracı yok edildi.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Şanlıurfa Suriye Kobani Irak Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title