Haberler

Suriye'den Reform Adımları

Beşşar Esad ile Baas Partisi Yetkililerinin Bugün Yaptıkları Toplantı Sonucunda, Ülkede Sosyal ve Siyasal Yaşama İlişkin Çeşitli Adımların Atılmasına Karar Verildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile Baas Partisi yetkililerinin bugün yaptıkları toplantı sonucunda, ülkede sosyal ve siyasal yaşama ilişkin çeşitli adımların atılmasına karar verildi. Bu çerçevede, ülkede 48 yıldır uygulamada olan olağanüstü hal yasasının kaldırılması için çalışmalar yapılacak, yolsuzlukla mücadele için etkin mekanizmalar kullanılacak, siyasi partilere ilişkin yasada düzenleme yapılacak, gelişigüzel tutuklamalara engel olunacak.

"Reform adımları" olarak değerlendirilen kararlar, Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban tarafından düzenlenen bir basın toplantısında açıklandı. Şaban, ülkedeki siyasal yaşama ilişkin alınan kararlar çerçevesinde, "ülkede uygulanmakta olan olağanüstü hal yasasının kaldırılması için çalışmalar yapılacağını, ülkenin ve vatandaşların güvenliğini teminat altına alacak yeni yasalar çıkarılacağını" söyledi.

"Yeni bir siyasi partiler yasası hazırlanması ve basın kanununun değiştirilerek daha şeffaf ve özgür bir basın ortamının oluşturulmasına" ilişkin kararlar da alındığını belirten Şaban, "Yolsuzlukla mücadele konusunda yeni ve etkin mekanizmaların kullanılacağını ve bunun için gerekli yasaların çıkarılarak kurumların oluşturulacağını" kaydetti.

Şaban, "Yargının otoritesinin güçlendirilmesi, gelişigüzel tutuklamaların engellenmesi ve mahkemelerdeki davaların en kısa sürede karara bağlanması için çalışmalar yapılacağını" söyledi.

-MAAŞ ZAMMI VE İSTİHDAM YARATILMASI-

Suriye yönetiminin sosyal hayata ilişkin aldığı kararlar ise beş madde altında toplandı. Bu kararlar çerçevesinde, Cuma gününden beri yapılan gösterilerde 34 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı Der'a kentine gönderilmek üzere bir yüksek komisyon oluşturulacak.

Komisyon, Der'a kentindeki vatandaşların taleplerini değerlendirerek, kentte yaşanan olayların nedenleri ve gösteriler sırasında görevini kötüye kullanan ya da tam olarak yapmayanlar hakkında yerinde inceleme yapacak. Devlet memurlarının maaşlarına zamlar yapılarak, çalışanların sağlık sigortalarının günümüz ihtiyaç ve şartlarını karşılayacak hale getirilmesi için kaynak bulunacak.

Halkın önemli talepleri arasında yer alan işsizliğin azaltılması için istihdam yaratılması ve kadrosuz çalışanlara kadro verilmesine ilişkin kaynak oluşturulacak. Ayrıca idari kurumlar ile yerel idarelerin performanslarına mercek tutularak, ihtiyaçları karşılayacak biçimde reforme edilmeleri yönünde kararlar alınacak. - ŞAM

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title