Haberler

Suriye'deki İlk Eğit-Donat Birliği Alıkonuldu

Güncelleme:

Eğit-donat programına katılarak Suriye içlerine giden ilk birlikten 18 kişi ve komutanları, Nusra Cephesi güçleri tarafından alıkonuldu.

Suriyeli muhalif savaşçılardan IŞİD ve Esad rejimine karşı koyması amacıyla eğit-donat programına katılarak Suriye içlerine giden ilk birlikten 18 kişi ve komutanları, Nusra Cephesi güçleri tarafından alıkonuldu.

17 GÜN ÖNCE SURİYE İÇLERİNE GEÇMEYE BAŞLAMIŞLARDI

ABD ve Türkiye tarafından ortaklaşa hazırlanan eğit-donat programına katılan Suriyeli muhalif savaşçılardan 54'ü, temmuz ayı başında programı tamamladıktan sonra 13 Temmuz'da Suriye içlerine geçmeye başlamıştı.

Çoğunluğu Türkmen olan söz konusu ilk grup, Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetinde Azez ilçesine bağlı Malikiye beldesinde konuşlanmıştı. Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı ve IŞİD'in elindeki Soran beldesinin yakınında güvenli bir bölge olduğu için birliğin yerleşmesi için burası uygun görülmüştü.

NUSRA CEPHESİ ALIKOYDU

Güvenilir yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, birliğin Türkmen komutanı Albay Nedim Hasan ve yardımcısı ile emirlerindeki 18 savaşçı, Nusra Cephesi güçlerince alıkonuldu.

Örgüt, ayrıca birliğin silah, araç ve gereçlerine de el koydu.

Birliğin serbest bırakılması için Nusra Cephesi'nin ikna edilmeye çalışıldığı, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) müzakereler için devrede olduğu ifade edildi.

ABD'NİN EL-NUSRA SALDIRILARI ARTTI

Nusra Cephesi, El Kaide terör örgütü ile olan bağı sebebiyle ABD'nin terör örgütleri listesinde bulunuyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Eylül 2014'ten bu yana Halep ve İdlib'teki Nusra Cephesi'ne ait karargahlara aralıklarla saldırı düzenliyor. Son olarak dün koalisyon güçleri, İdlib'in kuzeyinde yer alan Akrabat köyü ile Darkuş kasabasında Nusra Cephesi'ne ait merkezleri vurmuştu.

EĞİT-DONAT PROGRAMI

Eğit-donat programı, Suriyeli muhaliflerin temel askeri yeteneklerini ve organizasyon kabiliyetlerini artırarak, kendilerini ve ellerindeki bölgeleri daha iyi koruyabilmelerini, terör örgütü IŞİD'in zayıflatılmasını ve nihayetinde yenilgiye uğratılmasını hedefliyor. Türkiye, programın hedeflerinden birinin de muhaliflerin Esed rejimine karşı koyulması olduğunu vurgulamıştı.

Programın Türkiye ayağıyla ilgili mutabakat, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından 19 Şubat'ta Ankara'da imzalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye İdlib Azez Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (136)

Dadada:

Türkmenleri birer Rambo olarak gönderdiler sazan olarak avlandilar . Arkadaş bu iş Yürek ile olur ki bu da onlarda yok

33
69
yanıtYanıtla
dersim6262:

yu ha ha ha ha olaya bak birde suriyeye girecek türk askeriyle ulan bizde askerlik yaptık verdiginiz egitimle asker tabutlara çivilenerek geri gelir 40 bin askerle girsinler 10 bini telef olmasa bana yalan dedin dersiniz. . . .

57
8
yanıtYanıtla
eeee:

Ne güldüm lan korkmayın ypg gider kurtarır olmasa yazık size :):):):):)

36
23
yanıtYanıtla
Malazgirtttttttttttttttttttttttttttttt:

Herkes kahraman Kürt evladi gibi Göğüs geremez kurşunlara

40
16
yanıtYanıtla
res:

aha aha aha. hiç gülesim yoktu. bunlar gidip Türkmenleri kurtaracak aha aha aha. ya kendinizi kandırmayın. Ortadoğuya Kürtler şekil verecek. o yüzden zırvalamayın.

39
10
yanıtYanıtla
TV KAHRAMANLIĞINA BENZEMİYOR:

SURUÇ KATLİAMINDAN SONRA YAŞANILAN ACILARDAN SONRA BİR HAFTADIR İLK DEFA KAHKAHA ATARAK GÜLDÜM.

43
5
yanıtYanıtla
batmanlı ahmet:

:) :) geçen gün burda türkmen tugayını kahraman gibi gösteriyordunuz noldu daha tetiğe basmadan hepsi esir düştü

32
12
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

BÖYLE ALÇAK BİR DEVLET OLAMAZ PKK SALDIRINCA VAY TERÖRİSTLER OLUYODA KENDİSİ TÜRKMEN ORDUSU ADI ALTINDA NERDE BİR YAMYAM VAR TOPLAYIP SURİYE DEVLETİNİN BÜTÜNLÜĞÜNE SALDIRINCA DEMOKRATİK GÜÇ OLUYOR.

38
4
yanıtYanıtla
POLAT MI ZANNETTİLER KENDİLERİNİ:

eğitim programında kesin kurtlar vadisi ırakı izlemişlerdir.

34
3
yanıtYanıtla
Zaza palu:

Boz kortlar nerde onlari gúnderin onlar cok hawliyor Boz lar nerde kortlar úlkúcler alplerenler nerde öoöohhhhoooo

25
11
yanıtYanıtla
Tüm 136 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title