Haberler

Suriye'de Tarım Durma Noktasında

Suriye'de 4 yıla yakın süredir devam eden iç savaş sanayi, inşaat, sanat, spor gibi birçok sektörlerin yanı sıra ülkenin önemli gelir kaynağı tarım ve hayvancılığı da bitirme noktasına getirdi.

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye'de 4 yıla yakın süredir devam eden iç savaş sanayi, inşaat, sanat, spor gibi birçok sektörlerin yanı sıra ülkenin önemli gelir kaynağı tarım ve hayvancılığı da bitirme noktasına getirdi.

İç savaşın her gün şiddetini arttırdığı Suriye'de, insanların hayatını devam ettirmesi her geçen gün daha da zorlaşıyor. Milyonlarca insanın yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldığı ülkede birçok yerleşim yeri can güvenliği nedeniyle hayalet kente dönüşürken, savaşın yaşanmadığı güvenli bölgelerde de elektrik, su, yakıt, ulaşım sıkıntısı yüzünden fabrikalar, iş yerleri ve çeşitli üretim tesisleri faaliyet gösteremiyor.

Tüm sektörlerin derinden etkilendiği ülkede, insanların önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılık da bitme noktasına geldi.

"Hayvanlar telef oluyor, tarlalarda dev oyuklar meydana geliyor"

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, AA muhabirine yaptığı açıklamada iç savaşın, insanların tüm yaşantısını olumsuz etkilediğini söyledi.

Ülkede yalnızca insanların ölmediğini vurgulayan Vezir, hedefsiz atılan bombaların evlere, ahırlara, bahçelere isabet ettiğini ve buralarda ne varsa yakıp yıktığını ifade etti.

İnsanların Suriye içerisinde yaşantısını devam ettirmesi için gerekli ihtiyacın her geçen gün katlandığını kaydeden Vezir, şöyle devam etti:

"Suriyelilerin en önemli gelir kaynağını tarım ve hayvancılık oluşturuyordu. Savaşın başlamasıyla bu sektör her gün geriledi. Şimdi ise bitti diyebiliriz. Yakıt fiyatının kat kat artması ve bulunamaması, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçların yok denecek kadar az olması ve can tehlikesi ülkedeki üretimi durdurdu. Orada her gün hayvanlar telef oluyor, tarlalarda dev oyuklar meydana geliyor."

İnsanların Suriye'de kalmasını sağlamak için en azından köylülerin desteklenmesi gerektiğini belirten Vezir, ülkede en kolay açıdan arıcılığın, hayvancılığın, sebze ve meyveciliğin bile yapılamadığını kaydetti.

Tarım ve hayvancılığın bitmesinin güvenli bölgelerden de göçü arttırabileceğini savunan Vezir, "Örneğin Bayırbucak Türkmen Bölgesi tarım için elverişli. Ancak, şu an tüm ahırlar boş. Verimli tarlalarımızı kullanamıyoruz. Oradaki ve diğer bölgelerdeki insanlar tarım için desteklenirse önemli bir ekonomik kazanç sağlanabilir. Zaten ülkede tüm üretimler bitti. Bu sayede insanlar geçimini kendi ülkesinde sağlayabilir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title