Haberler

Suriye Başkonsolosluğu Önünde Protesto

Türk Ve Suriye Bayraklarıyla Suriye Başkonsolosluğu Önüne Yürüyen Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu Üyesi Yaklaşık 150 Kişi, Suriye'de Yaşananları Protesto Etti.

Şişli'deki Teşvikiye Camisi'nde cuma namazının ardından Türk ve Suriye bayraklarıyla Suriye Başkonsolosluğu önüne yürüyen çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 150 kişi, Suriye'de yaşananları protesto etti. Sivil toplum örgütleri üyeleri, "Deraa, Hama Olmasın", "Beşar Halkın Sesini Dinle" yazılı pankart açtı.

DERAA KENTİNDE ÖLDÜRÜLEN İNSANLARIN SAYISI 100'Ü GEÇTİ

Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Sarıyaşar, son birkaç günde özellikle Deraa kentinde öldürülen insanların sayısının 100'ü geçtiğini öne sürerek, olaylarda çok sayıda yaralı ve ne durumda olduğundan haber alınamayan binlerce tutuklu olduğunu iddia etti.

Sarıyaşar, Beşar Esad'ın demokrasi ve özgürlük vaatleriyle babasının yerine geçtiğini belirterek, "Toplumun talepleri yönünde bir iki küçük makyaj dışında sosyal ve siyasal hayatta hiçbir yenilik ve değişiklik olmadı. Devlet, muhalif hareketlerin oluşmasına, en küçük eleştiri ve hak taleplerinin ifade edilmesine bile izin vermedi" dedi.

SURİYE HALKINI ÖLÜMLER KORKUTMUYOR

Suriye halkının muhalif gösterilerin en acımasız şekilde cezalandırıldığını kaydeden Sarıyaşar, şunları kaydetti: "Suriye halkı, ülkenin her yanında bu zulüm makinesine 'dur' demeye başladılar. Artık ölüm onları korkutmuyor. Ölümü ve zindanı göze alarak, ekonomik, sosyal ve siyasal haklarını istiyorlar. Türkiye ile kardeş olduğunu söyleyen Suriye hükümetinin, Deraa'daki askeri kuşatmayı kaldırmasını ve kentin sivil toplum kuruluşlarının ve basının denetime açılmasını ve tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz" İstanbul'da yaşayan Suriye vatandaşlarının da katıldığı protesto gösterisi, Türkçe ve Arapça sloganların atılmasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.-İSTANBUL

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

Bakmadan Geçme

İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Garip Adası nerede, nasıl gidilir? KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI 2024: KPSS ön lisans başvuruları nereden, nasıl yapılır? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Yeni Foça Halk Plajı nerede, nasıl gidilir? Ağrı bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Afyonkarahisar bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Ilıca Plajı nerede, nasıl gidilir? İzmir Ilıca Plajı ücretli mi, arabasız gidilir mi? Adıyaman bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Adana bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bayram tatilinde bankalar açık mı? Kurban Bayramı tatilinde bankalar çalışıyor mu? Süt dolu kovanın içine düşen bebek öldü! Olay ne, nerede oldu? ŞEBNEM BOZOKLU, KIZILCIK ŞERBETİ'NE Mİ GELİYOR? Şebnem Bozoklu hangi rol ile Kızılcık Şerbeti dizisine katılıyor? KPSS önlisans tercih ücretleri hangi bankaya yatıyor? KPSSP önlisans ücretleri hangi bankaya ödenir? Pırlanta Plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Sazlıca Koyu nerede, nasıl gidilir? Boyalık plajı nerede, nasıl gidilir? #9728 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir?
Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı: Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin

Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı: Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title