Haberler

Sur İlçesi Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri" Çalıştayı

Diyarbakır Sur Kaymakamlığı ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile "Sur İlçesi Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri" çalıştayı düzenlendi.

Diyarbakır Sur Kaymakamlığı ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile "Sur İlçesi Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri" çalıştayı düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çok Sesli Korosunun dinletisi ile başlayan programda, Diyarbakır yöresinin ezgileri seslendirildi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, yaptığı konuşmada, programın konusunun eğitim olmasının önemine değindi.

Güleryüz, 3 bin öğrenciye yararlı olacak bu çalıştayda emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise, eğitimin özünün insan olması gerektiğini, insanın maddi ve manevi huzurunu hedef almayan, sadece rekabete sürükleyen bir eğitim asla yeterli olmayacağını belirtti.

Saraç, çok hızlı bir değişimin söz konusu olduğunu ve eğitimin sürekli olmasının gerektiğini belirterek, Dicle Üniversitesi olarak bu fikre uygun olarak 7 yıldan beri ciddi açılımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Saraç, "33 medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehrin merkezi Suriçidir. İlçedeki eğitim ve öğretimin kalitesinin artmasını hedefleyen bu çalıştayda emeği geçen, fikir beyan eden tüm öğretmenlere, akademisyenlere teşekkür ederim" dedi.

Çalıştaya, Diyarbakır Vali Yardımcısı Mustafa Can, Sur İlçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura, eğitimciler, akademisyenler, öğretim görevlileri ve  öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dicle Üniversitesi Sur Kaymakamlığı Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title