Haberler

    Süper Lig'de Gençlere Yer Yok!

    Anderlecht'in 22 yaş ortalamasına sahip gençleri Arena'da Galatasaray'a sahayı dar etti.

    22 yaş ortalamasındaki Anderlecht'in, Arena'da temsilcimize ecel terleri döktürmesi kuşkusuz sadece Galatasaraylılar'ı değil tüm futbolseverleri şaşkına çevirdi. Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen Belçika ekibinin, temsilcimiz karşısında kalecisi Roef 20, ön liberosu Tielemans ise yalnızca 17 yaşındaydı. Yaş ortalaması bu denli düşük bir takımın dünya futbolunun en üst seviyesinde, otoritelerin takdirini kazanmaya değer bir performans sergilemesi maçın şokunu atlatan ülkemiz futbolseverlerinin dün en çok konuştuğu konu oldu. Aslında Anderlecht'le oynanan maç Türk futbolu için de önemli bir ders niteliğindeydi. Çünkü ülke futbolunun lokomotifi olması beklenen 4 Büyüklerimiz'de 20 yaş altı yalnızca 1'er oyuncu var.

    Bu ürküten tablo sadece 4 Büyükler'le sınırlı değil. 18 ekipteki 20 yaşaltı futbolcu sayısı yalnızca 45. Tablolara bakıldığında birçoğunun isminin daha önce hiç duyulmadığı ortada. Bunu Süper Lig'in geride kalan 2 haftasına baktığımızda çok net anlayabiliyoruz. Zira 45 futbolcudan yalnızca 5'i oyuna girmeyi başardı. Aldıkları süreler ise oldukça düşündürücü.

    Yerliler çare olmadı


    Gençlerin şans bulamaması yıllardır hep yabancı teknik teknik direktör tercihlerine bağlanırdı. Ancak Süper Lig'deki 18 takımın 12'sinin başında yerli hocalar çalışıyor. Bu belki de son zamanların en yüksek rakamı. Fakat gelecek vaadeden birçok oyuncu kiralık olarak gittikleri altliglerde kaybolup gidiyor ve federasyon hâlâ altyapılarda bu oyuncuların ne şekilde eğitileceği, nasıl bir sistemle kazanılacakları konusunda bir çalışma yapmıyor.

    Fanatik

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Galatasaray Belçika Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title