Haberler

Sümela'da Ayine İzin Verdikleri İçin Vali ve Bakan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu

Görevi ihmal ettiler ve kötüye kullandılar iddiası Fatih TURAN/TRABZON, (DHA) TRABZON Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kanber, Sümela Manastırı'nda ayin yapılmasına izin verdikleri için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Anıtlar ve Müzeler Genel Müdür Vekili Murat Süslü hakkında 'görevi kötüye kullandıkları' ve 'ihmal ettikleri' gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Görevi ihmal ettiler ve kötüye kullandılar iddiası

Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)

TRABZON Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kanber, Sümela Manastırı'nda ayin yapılmasına izin verdikleri için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Anıtlar ve Müzeler Genel Müdür Vekili Murat Süslü hakkında 'görevi kötüye kullandıkları' ve 'ihmal ettikleri' gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçesinde, Sümela Ören Yeri'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yeri statüsünde hizmet verdiğini anlatan Kanber, manastırın korunması gereken önemli kültür miraslardan biri olduğunu belirtti. Manastırda ziyareti dışı eylemlerin yapıya zarar verdiğini ileri süren Kanber, geçen yıl Trabzon'a gelen 3 bin kişilik grubun ayin yapmasına mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle valilikçe izin verilmediğini hatırlattı. Buna rağmen manastırda ayin yapmak isteyen gruba Trabzon Müze Müdürü Nilgün Yılmazer'in müdahale ettiği hatırlatılan dilekçede, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sorması üzerine Trabzon Valiliği'nin ile 15 Ağustos'ta Sümela Manastırı'nda ayin yapılmasına izin verildiği belirtildi.

Mevzuata göre Sümela Manastırı'nda ayine izin verilmemesi gerektiğini anlatan Hasan Kanber, yetkisiz olmalarına rağmen Sümela'da ayine izin veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdür Vekili Murat Süslü hakkında, görevi ihmal ve kötüye kullanma suçlarından yasal işlem yapılmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title