Haberler

Süleymanpaşalı Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi’nin ’Apartmanlarımız okutuyor Süleymanpaşa’nın filizleri yetişiyor’ isimli, öğrencilere burs imkanı sağlayacak projesi hayata geçiyor.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi'nin 'Apartmanlarımız okutuyor Süleymanpaşa'nın filizleri yetişiyor' isimli, öğrencilere burs imkanı sağlayacak projesi hayata geçiyor.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projede gönüllü apartman sakinleri kendi aralarında toplayacakları cüzi meblağlarla Süleymanpaşa'nın ve yurdun geleceği olan öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlayacak burslar verecek.

Gönüllülük esasına dayanan projede öğrencilere katkı sağlamak isteyen apartman sakinleri kendi aralarında seçeceği bir yönetici vasıtasıyla her ay toplayacakları paralar ile bir öğrencinin eğitim masrafına yardım edecek.

Her ay düzenli olarak birden çok öğrenci okutmak isteyen apartmanların da katılabileceği organizasyon sonunda, katılımcı apartmanlara Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 'Bu apartmanın bir öğrencisi var' plaketi asılacak.

İKAMET ADRESİ SÜLEYMANPAŞA OLAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YARARLANACAK

Öte yandan apartmanların yapacağı bağışlardan okuduğu üniversite hangi şehirde olursa olsun ikamet adresi Süleymanpaşa olan öğrenciler yararlanabilecek. Süleymanpaşa Belediyesi'nin organizasyon ve takibinde 10 aylık eğitim öğretim yılı boyunca sürecek burslarda apartmanlar tarafından her öğrencinin herhangi bir bankadan kendi ismiyle açmış olduğu hesabına 200 TL karşılıksız burs yatırılacak.

http://www.suleymanpasa.bel.tr/kayit.php adresinden başvuruların yapılacağı 'Apartmanlarımız okutuyor Süleymanpaşa'nın filizleri yetişiyor' projesinde burs almaya hak kazanacak öğrencileri oluşturulacak yönetim kurulu belirleyecek.

BAŞKAN EŞKİNAT: "TEK AMACIMIZ MADDİ GELİRİ YETERLİ OLMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZE KATKIDA BULUNMAK"

'Apartmanlarımız okutuyor Süleymanpaşa'nın filizleri yetişiyor' projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, herkesi projeye katkıda bulunmaya davet ederken, "Süleymanpaşa Belediyesi olarak, öncü ve yenilikçi olmayı başarabilmek için eğitimin öneminin farkındayız. Gelişmenin en önemli şartı olan eğitime destek vermek, bu yolda hep beraber ilerlemek için tüm halkımızın katkılarını bekliyoruz. Bu projede yardımsever, eğitime duyarlı Süleymanpaşalılar ile ihtiyaç sahibi Süleymanpaşalı üniversite gençliğini buluşturarak üniversite öğrencilerine burs olanağı sağlayacağız. Amacımız maddi geliri yeterli olmayan Süleymanpaşalı bütün üniversite öğrencilerine öğrenim süreleri boyunca katkıda bulunmak. Geleceğimiz için tüm halkımızı, hep birlikte öğrencilerimize katkıda bulunmaya davet ediyorum" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title